Μπίρα: Πώς προστατεύει τον γυναικείο εγκέφαλο και καρδιά

00:36 26/6/2023 - Πηγή: InStyle

Καλοκαίρι και μπίρα πάνε μαζί… και όχι άδικα αφού είναι δροσιστική και απολαυστική, τις ζεστές μέρες που διανύουμε. Πλέον μπορούμε να την απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές καθώς μία νέα έρευνα που αφορούσε αποκλειστικά γυναίκες, κατέγραψε ότι η μπίρα προστατεύει τα εγκεφαλικά κύτταρα και την καρδιά μας. Ωστόσο θα πρέπει να την καταναλώνουμε με μέτρο για να μην έχουμε αρνητική επιβάρυνση στην υγεία μας.

Η έρευνα του Χάρβαρντ, στην οποία συμμετείχαν γυναίκες έως 40 ετών που κατανάλωναν μπίρα,

έδειξε ότι οι πιθανότητες να έχουν αρτηριακή πίεση ήταν λιγότερες, συγκριτικά με εκείνες που κατανάλωναν άλλα αλκοολούχα ποτά.

Σύμφωνα με την έρευνα, η κατανάλωση μπίρας είναι ασφαλέστερη σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο ποτό, καθώς περιορίζει τα κρούσματα στεφανιαίας νόσου. Η μαγιά της μπίρας, περιέχει βιταμίνες B1, B6, φυλλικό οξύ, οι οποίες διατηρούν και βοηθούν τη μικροβιακή χλωρίδα του εντέρου σε σωστά επίπεδα.

Επίσης, η κατανάλωση μπίρας, διευκολύνει τη διαδικασία της πέψης, καθώς τα οξέα της βοηθούν την απελευθέρωση των οξέων του στομάχου που συμβάλλει στην πέψη.

Έρευνα: Η μπίρα μειώνει τον κίνδυνο άνοιας – Πόση πρέπει να καταναλώνετε ημερησίως

Αξίζει να σημειώσουμε ότι όλες οι ποικιλίες μπίρας όταν καταναλώνονται με μέτρο, μπορούν να ωφελήσουν τον οργανισμό. Συγκεκριμένα, η σκούρα μπίρα περιέχει σίδηρο, που βοηθά στη μεταφορά οξυγόνου από τα πνευμόνια, στα όργανα και στους μυς.

Πόσες θερμίδες έχει η μπίρα

Οι θερμίδες διαφέρουν ανάλογα με την περιεκτικότητα της μπίρας σε αλκοόλ και υδατάνθρακες. Όσο περισσότερο αλκοόλ, τόσες περισσότερες θερμίδες.

Για παράδειγμα, οι θερμίδες που έχει μια μπίρα με 3,5% αλκοόλ σε ποτήρι χωρητικότητας 250ml, είναι 99. Σε ποτήρι όμοιας χωρητικότητας, αλλά με αλκοόλ 5%, οι θερμίδες ανεβαίνουν στις 103. Η μπίρα 250 ml χωρίς αλκοόλ, δίνει 57 θερμίδες.

Οι ειδικοί, εξηγούν ότι η μπίρα ως ποτό δεν παχαίνει. Αυτά που παχαίνουν είναι τα συνοδευτικά της, δηλαδή τα πατατάκια ή τα άλλα σνακ. Φυσικά όταν πίνετε μεγάλες ποσότητες και καθημερινά υπάρχει και το πρόβλημα του αλκοολισμού.

Πώς να αποφύγουμε το “φούσκωμα”

Η μπίρα με αφρό είναι πιο εύκολο να απορροφηθεί. Γι’ αυτό είναι καλύτερο να την πιείτε από ποτήρι και όχι κατευθείαν από το μπουκάλι ή το κουτάκι, ώστε να δημιουργηθεί αφρός και να απελευθερωθεί διοξείδιο του άνθρακα. Επίσης για να αποφύγετε το φούσκωμα, μην την καταναλώσετε με μεγάλη ποσότητα φαγητού.

Ποιο τυρί δυναμώνει τα οστά και δεν ανεβάζει τη χοληστερόλη – Ένα κομμάτι την ημέρα αρκεί

Keywords
Τυχαία Θέματα