Manfred Thierry Mugler: Έφυγε στα 73 του χρόνια ο ιδρυτής του οίκου Mugler

10:15 24/1/2022 - Πηγή: InStyle

Ένας ακόμα άνθρωπος της μόδας έφυγε από τη ζωή. Ο Manfred Thierry Mugler, o Γάλλος σχεδιαστής της υψηλής ραπτικής, άφησε την τελευταία του πνοή χθες στην ηλικία των 73. Ένας άνθρωπος που καθιέρωσε το power dressing την δεκαετία του ’80, ο σχεδιαστής που επαναπροσδιόρισε τη σιλουέτα με τα επαναστατικά του designs και έντυσε τους περισσότερους celebrities στην πασαρέλα του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση

κοινοποιήθηκε από το χρήστη Manfred Thierry Mugler (@manfredthierrymugler)

Όπως ανακοινώθηκε στην προσωπική του σελίδα στο Instagram: «Είμαστε συντετριμμένοι ανακοινώνοντας τον θάνατο του Mr Manfred Thierry Mugler την Κυριακή, στις 23 του Γενάρη. Είθε η ψυχή του να αναπαυτεί εν Ειρήνη».

Instagram @manfredthierrymugler

Συντετριμμένοι είναι και όσοι είχαν συνεργαστεί με τον δημιουργό, όπως η Irina Shayk η οποία δεν μπορούσε να δεχτεί τα νέα και αποχαιρέτησε τον φίλο της με μια σειρά φωτογραφιών και τη λεζάντα «θα λείπεις πάντα στη Ρωσίδα σου».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη irinashayk (@irinashayk)

Ο Thierry Mugler θα θεωρείται για πάντα καταλύτης της μόδας. Τα επαναστατικά του σχέδια, αυτά που κανένας άλλος δεν θα μπορούσε να σκεφτεί, θα μείνουν χαραγμένα στην ιστορία. Το φόρεμα-στρείδι της Cardi B, η βγαλμένη από τον ωκεανό δημιουργία της Kim Kardashian καθώς και το άρωμα Angel, είναι μερικές μόνο από τις επιτυχίες του.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Manfred Thierry Mugler (@manfredthierrymugler)

Έντυσε τα σπουδαιότερα μοντέλα και celebrities και τα ρούχα του φωτογραφήθηκαν από θρύλους της ιστορίας, όπως ο φωτογράφος Helmut Newton. Πρότυπά του ο Cristobal Balenciaga και ο Christian Dior, οι πρώτοι άνθρωποι που κατάλαβαν και ανέδειξαν μέσα από τα έργα τους το γυναικείο σώμα. Στα βήματα τους ο Mugler έσπασε τους κανόνες και τα taboo της μόδας, δόξασε τη σιλουέτα κλεψύδρα και στα χέρια του το ύφασμα latex απέκτησε άλλη υπόσταση.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Manfred Thierry Mugler (@manfredthierrymugler)

Η κληρονομιά που αφήνει πίσω του σήμερα είναι τεράστια όπως και το όνομά του.  

Instagram @mugler

Keywords
Τυχαία Θέματα