Τα έσοδα της Alphabet μειώθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία της

16:10 1/8/2020 - Πηγή: Fortune

Τα έσοδα της Alphabet Inc. μειώθηκαν για πρώτη φορά, όπως μεταδίδει το Bloomberg, καθώς η πανδημία του κορονοϊού και η οικονομική πτώση ανάγκασαν τους διαφημιζόμενους να μειώσουν τις δαπάνες.

Οι πωλήσεις διαφημίσεων, που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της μητρικής της Google, ήταν 29,9 δισεκατομμύρια δολάρια το δεύτερο τρίμηνο, μειωμένες κατά 8,1% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους. Αυτό είναι το χαμηλότερο επίπεδο στο οποίο έχουν βρεθεί

από το τρίτο τρίμηνο του 2018.

Ωστόσο, τα συνολικά έσοδα, τα οποία υποχώρησαν κατά 2%, ήταν ελαφρώς υψηλότερα από ό,τι περίμεναν οι αναλυτές. Το YouTube, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο μέρος της διαφημιστικής αυτοκρατορίας της Google πριν από την έναρξη του κορονοϊού, συνεισέφερε 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια, 6% περισσότερα από πέρυσι.

«Αισθανόμαστε μια διστακτική ενθάρρυνση από τα αποτελέσματά μας για το δεύτερο τρίμηνο, αν και δίνουμε προσοχή στο εύθραυστο παγκόσμιο οικονομικό περιβάλλον», δήλωσε η οικονομική διευθύντρια Ruth Porat κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης. Οι πωλήσεις διαφημίσεων βελτιώθηκαν προς το τέλος του τριμήνου.

Η Porat είχε συμπιέσει τις προσδοκίες τον Απρίλιο, προειδοποιώντας ότι το δεύτερο τρίμηνο θα ήταν «δύσκολο» για τη διαφημιστική δραστηριότητα της εταιρείας. Ωστόσο, οι επενδυτές ώθησαν τις μετοχές της εταιρείας ψηλότερα στο πλαίσιο ενός ευρύτερου ράλι των τεχνολογικών εταιρειών τους τελευταίους μήνες. Οι μετοχές της Alphabet κέρδισαν περίπου 15% φέτος.

Η Alphabet κερδίζει το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων της από διαδικτυακές διαφημίσεις σε τομείς όπως η αναζήτηση, όπου οι πελάτες στα ταξίδια και στο λιανικό εμπόριο έχουν περιορίσει τις δαπάνες, και από το YouTube, το οποίο έχει ωφεληθεί από την αύξηση των ανθρώπων που παρακολουθούσαν βίντεο ενώ βρίσκονταν στο σπίτι κατά τη διάρκεια του lockdown. Ωστόσο, η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα στις ΗΠΑ καθώς αυξάνονται τα κρούσματα του ιού και η κυβέρνηση αγωνίζεται να περάσει ένα νέο πακέτο χρηματοδότησης για την τόνωση της οικονομίας έχει κάνει τους διαφημιστές διστακτικούς.

Η Google μείωσε επίσης τις δαπάνες, με τις αγορές ακινήτων και εξοπλισμού να μειώνονται κατά 12% το τρίμηνο.

Τα έσοδα από το cloud ήταν 3 δισεκατομμύρια δολάρια, αυξημένα κατά 43% από το ίδιο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας με έδρα στην Καλιφόρνια. Αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν χαμηλότερος από το 52% που είχε η επιχείρηση το πρώτο τρίμηνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα