Νέο μπλόκο στα βόρεια σύνορα για περιορισμό της πανδημίας

15:56 1/8/2020 - Πηγή: Reporter

Προς περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας η χώρα προχωρά σε νέους περιορισμούς μετακινήσεων με τα γειτονικά κράτη με βάση ΚΥΑ που εκδόθηκε το Σάββατο.

Ειδικότερα, έως τις 15 Αυγούστου σφραγίζονται τα θαλάσσια και εναέρια σύνορα της χώρας με την Τουρκία, για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού.

Σε σχέση με την Αλβανία και τη Βόρεια Μακεδονία, ανοικτό θα παραμείνει το «Ελευθέριος Βενιζέλος». Η απαγόρευση δεν περιλαμβάνει τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία.

Η κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Υγείας, Μεταφορών

και Ναυτιλίας, που δημοσιεύθηκε σήμερα 1η Αυγούστου στο ΦΕΚ, προβλέπει τα εξής:

1. Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω της προσγείωσης αεροσκαφών προερχόμενων από την Τουρκία, καθώς και των θαλάσσιων συνδέσεων με τη χώρα αυτή, για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διασπορά του κορωνοϊού COVID-19 στην ελληνική Επικράτεια, για το χρονικό διάστημα από 1.8.2020 έως και 15.8.2020. Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία.

2. Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω των αεροπορικών συνδέσεων με την Αλβανία ως προς όλα τα αεροδρόμια της χώρας, πλην του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», έως και 15.8.2020.

3. Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω των θαλασσίων συνδέσεων με την Αλβανία, έως και 15.8.2020. Η απαγόρευση δεν καταλαμβάνει τη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοία.

4. Τον προσωρινό περιορισμό εν όλω των αεροπορικών συνδέσεων με τη Βόρεια Μακεδονία ως προς τα αεροδρόμια της χώρας, πλην του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», για προληπτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από την περαιτέρω διάδοση του κορωνοϊού COVID‐19 στην ελληνική Επικράτεια, για το χρονικό διάστημα έως και 15 Αυγούστου.

Ως προς τις χερσαίες συνδέσεις (οδικές και σιδηροδρομικές) με την Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία εφαρμόζεται η υπ ́ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.46164/20.7.2020 ΚΥΑ των υπουργών Υγείας, Υποδομών και Μεταφορών όπως τροποποιήθηκε με την υπ ́ αρ. Δ1α/Γ.Π.οικ.46695/22.7.2020 (Β ́ 3050). Η συγκεκριμένη απόφαση δεν εμποδίζει τον επαναπατρισμό Ελλήνων πολιτών που βρίσκονται στις εν λόγω χώρες.

Γιώργος Αλεξάκης

κορονοιόςΚΥΑΑΛΒΑΝΙΑΤΟΥΡΚΙΑΒόρεια Μακεδονίαπεριοριστικά μέτρα
Keywords
Τυχαία Θέματα