Ακάρ: Επίλυση των διαφορών με την Ελλάδα το συντομότερο δυνατό

14:55 1/8/2020 - Πηγή: Reporter

«Υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο» μίλησε ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ, σε δηλώσεις του προς το διεθνή τύπο το βράδυ της Παρασκευής.

Ο Ακάρ, που νωρίτερα επιθεώρησε τις μονάδες στα σύνορα με Ελλάδα και Βουλγαρία, είχε πει ότι τις προσεχείς μέρες περιμένει στην Άγκυρα τους Έλληνες γείτονες για συνομιλίες, αναφερόμενος στα μέτρα

οικοδόμησης εμπιστοσύνης ενώ συνέχισε λέοντας ότι «με αυτές και παρόμοιες συζητήσεις προσπαθούμε να λύσουμε τα θέματα».

Στο μεταξύ, σύμφωνα με τη Deutsche Welle, στελέχη του Καλού Κόμματος της Μεράλ Ακσενέρ, που έχει αποσπαστεί από το εθνικιστικό κόμμα, άρχισε να ασκεί πιέσεις στην κυβέρνηση για την αναστολή των ερευνών του Ορούτς Ρέις, ρωτώντας δημόσια εάν έχει εγκαταλειφθεί η γαλάζια πατρίδα.

Τουρκία: Το συντομότερο οι συνομιλίες

Ο Ακάρ επανέλαβε την πάγια δήλωση της Άγκυρας ότι δεν θα απεμπολήσει τα δικαιώματα, ενδιαφέροντα και συμφέροντά της στην Ανατολική Μεσόγειο συμπεριλαμβανομένης της Κύπρου. Σημείωσε όμως ότι δεν πρόκειται για απειλή αλλά για διαπίστωση.

«Το αναφέρουμε και λέμε να ξεκινήσουμε το ταχύτερο τις συνομιλίες για να λύσουμε το γρηγορότερο τα προβλήματά μας, με συνομιλίες πολιτισμένα, με ειρηνική οδό και ειρηνικές μεθόδους», συμπλήρωσε.

Όπως είναι γνωστό, οι εξαγγελθείσες έρευνες του Ορούτς Ρέις που είχαν φέρει αντιμέτωπο τον ελληνικό με τον τουρκικό στόλο στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν ανασταλεί με εντολή Ερντογάν για ένα διάστημα μετά και από την παρέμβαση της κ. Μέρκελ που προωθεί τον διάλογο μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας για ειρηνική επίλυση του θέματος.

ΤΟΥΡΚΙΑΑΟΖελληνοτουρκικές σχέσειςΚΥΠΡΟΣΑνατολική Μεσόγειος
Keywords
Τυχαία Θέματα