Η Νάνσι Πελόζι οδηγεί τον Τραμπ σε αδιέξοδο – Τον χαρακτηρίζει προδότη και προωθεί έρευνα καθαίρεσης

17:29 25/9/2019 - Πηγή: People

Το «impeachment» (δεν υπάρχει ακριβής απόδοσή του στα ελληνικά) που μας έγινε γνωστό από τις πρώτες μέρες του Ντόναλντ Τραμπ στο Λευκό Οίκο, είναι μια διαδικασία άρσης της ασυλίας ενός αξιωματούχου της κυβέρνησης. Δεν τον καθαιρεί ακριβώς από τα καθήκοντά του, αλλά του απαγγέλει ποινικές ευθύνες. Για τον Πρόεδρο Τραμπ η υποψία ποινικών αδικημάτων αιωρείται από την ημέρα της εκλογής του και τα σενάρια περί Ρώσων διπλωματών.

Στην πορεία των σχεδόν τριών ετών της διακυβέρνησής του, έχουν γίνει πολλά πράγματα που θα μπορούσαν να έχουν ποινικό αντίκρυσμα, όπως

η υπόθεση του Τζέιμς Κόμι ή η πιο πρόσφατη του Επστάιν.

Τώρα είναι ένα νέο σκάνδαλο, και μάλιστα μεγατόνων, αυτό που φέρνει τον Τραμπ πολύ κοντά σε αυτό το «impeachment». Η φημολογία ότι απευθύνθηκε στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελίνσκι για να τον βοηθήσει να ερευνήσει και να βλάψει ηθικά τον γιο του Τζο Μπάιντεν, ανάγκασαν την μέχρι πρότινος αρνητική Νάνσι Πελόσι να παραδεχτεί ότι είναι πλέον απαραίτητο να γίνουν νομικές ενέργειες κατά του Τραμπ.

Ο Τραμπ μάλιστα επιβεβαίωσε ότι μίλησε τηλεφωνικά με τον Ζελίνσκι και αναφέρθηκε το όνομα του Μπάιντεν, χωρίς όμως κάποια quid pro quo συμφωνία. Λίγες μέρες νωρίτερα όμως, φέρεται να είχε δώσει εντολή για να δοθεί ένα ποσό 400 εκατομμυρίων ως βοήθεια στην Ουκρανία!

Η Πελόζι, ως ηγέτιδα της Βουλής των Αντιπροσώπων από τον Ιανουάριο, ανακοίνωσε ότι 6 επιτροπές της Βουλής θα προωθήσουν στοιχεία στην δικαστική επιτροπή που είναι η αρμόδια για την διαδικασία της ουσιαστικής άρσης της προεδρικής ασυλίας.

Η Πελόζι έκανε λόγο για προδοσία του έθνους από τον Ντόναλντ Τραμπ, για καταπάτηση του Συντάγματος και για ζήτημα ύψιστης εθνικής ασφάλειας.

Ο Τραμπ, που συμμετέχει στις διεργασίες της Συνδιάσκεψης του ΟΗΕ για το κλίμα, έκανε λόγο για κυνήγι μαγισσών και κατηγόρησε τους Δημοκρατικούς ότι θέλουν να βλάψουν τον ίδιο και τη χώρα σε μια τόσο σημαντική μέρα.

Such an important day at the United Nations, so much work and so much success, and the Democrats purposely had to ruin and demean it with more breaking news Witch Hunt garbage. So bad for our Country!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 24, 2019

PRESIDENTIAL HARASSMENT!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 24, 2019

There has been no President in the history of our Country who has been treated so badly as I have. The Democrats are frozen with hatred and fear. They get nothing done. This should never be allowed to happen to another President. Witch Hunt!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 25, 2019

Will the Democrats apologize after seeing what was said on the call with the Ukrainian President? They should, a perfect call – got them by surprise!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) September 25, 2019

Φυσικά η θέση του Τραμπ δεν πρόκειται να διασαλευτεί. Θα αλλάξουν όμως οι συσχετισμοί εν όψει και της δεδηλωμένης επιθυμίας του να διεκδικήσει ξανά την προεδρία. Σε περίπτωση που η Βουλή απαγγείλει κατηγορίες για κακούργημα και πλημμελήματα, θα κλήθει να λάβει μια απόφαση η Γερουσία, η οποία ελέγχεται από τους Ρεπουμπλικάνους.

Σε κάθε περίπτωση, το χτύπημα στην πολιτική καριέρα του Τραμπ θα είναι βαθύ και θα τον οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Keywords
Τυχαία Θέματα