Φιάσκο μεγατόνων!

ΡΕΠΟΡΤΑΖ Δεν ήταν αεροπειρατής αλλά... δημοσιογράφοςΦιάσκο μεγατόνων!Τετάρτη, Σεπτέμβριος 25, 2019 - 16:46

❱❱ Διεθνής διασυρμός για την ΕΛ.ΑΣ.! Ο... τρομοκράτης αεροπειρατής που συνέλαβε στη Μύκονο ύστερα από 34 χρόνια τελικά ήταν Λιβανέζος δημοσιογράφος

Από την
Εύα Παπαδάτου 

Σε διεθνές φιάσκο κατέληξαν οι πομπώδεις ανακοινώσεις της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη ενός Λιβανέζου επιβάτη κρουαζιερόπλοιου που φέρεται

ότι ήταν ένας από τους δύο δράστες της αεροπειρατείας στην πτήση του Boeing της TWA από Αθήνα προς Ρώμη πριν από 34 χρόνια, στην οποία επέβαινε και ο τραγουδιστής Ντέμης Ρούσσος. 

Όπως αποδείχτηκε, όμως, δεν ήταν αεροπειρατής αλλά... δημοσιογράφος, πασίγνωστος στην πατρίδα του και όχι μόνο!

Την περασμένη Πέμπτη σήμανε συναγερμός στο νησί των ανέμων μετά τον εντοπισμό του 65χρονου Λιβανέζου Μοχάμεντ Αλί Σαλάχ Χαμενεΐ (μικρή φωτό) που κατέβηκε από το πολυτελές πλοίο όταν «έδεσε» στη Μύκονο και τα στοιχεία του ταυτίζονταν με αυτά του καταζητούμενου από το 1985 τρομοκράτη.

Η ΕΛ.ΑΣ. διοχέτευσε την πληροφορία για τη σύλληψη, που πήρε αμέσως διεθνή δημοσιότητα, όμως λίγες ημέρες μετά «ανέκρουσε πρύμναν», ξεκαθαρίζοντας σε εκτενή ανακοίνωσή της πως ο 65χρονος δεν είναι τελικά ο αεροπειρατής, αλλά γνωστός δημοσιογράφος του Λιβάνου!

Το διαβατήριο

Μεταξύ άλλων, αναφέρει πως κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαβατηρίων προέκυψε ότι τα στοιχεία τού ηλικιωμένου ήταν ίδια με εκείνα του επί 34 χρόνια καταζητούμενου από τις γερμανικές Αρχές.

Με συνοπτικές διαδικασίες, ο Λιβανέζος προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Μυκόνου, ενώ από την επικοινωνία ελληνικών και γερμανικών Αρχών δεν κατέστη δυνατή η ταυτοποίησή του. Ωστόσο, με προφορική εντολή της Εισαγγελίας Εφετών Αιγαίου συνελήφθη και την επομένη οδηγήθηκε στον αντιεισαγγελέα Εφετών Αιγαίου στη Σύρο, ο οποίος παρήγγειλε την προσωρινή κράτηση του.

Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., την Παρασκευή ενημερώθηκε ο αστυνομικός σύνδεσμος της Γερμανίας στην Ελλάδα. ο οποίος επιβεβαίωσε ότι δεν υπήρχε αρκετό υλικό για την ταυτοποίηση του υπόπτου.

Την Κυριακή αραβόφωνο κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, με βάση ερωτηματολόγιο για το γενεαλογικό δέντρο του 65χρονου, προχώρησε σε διερευνητική συνέντευξη στο Αστυνομικό Τμήμα Σύρου, από την οποία δεν προέκυψε ταύτιση με τον καταζητούμενο. Επίσης, εστάλησαν στη Γερμανία αποτυπώματα και αντίγραφο του ταξιδιωτικού εγγράφου του αλλοδαπού.

Στο μεταξύ, οι γερμανικές Αρχές και ο αντιεισαγγελέας Εφετών Αιγαίου ενημερώθηκαν με έγγραφο της ελληνικής πρεσβείας στον Λίβανο ότι ο 65χρονος είναι δημοσιογράφος και ενεπλάκη στην υπόθεση λόγω συνωνυμίας με έναν εκ των δραστών της αεροπειρατείας του 1985, που σόκαρε τον κόσμο, καθώς διήρκεσε 17 μέρες και είχε έναν νεκρό.

Έτσι, αργά το βράδυ της Δευτέρας ο 65χρονος αφέθηκε ελεύθερος και πλέον φιλοξενείται σε ξενοδοχείο της Σύρου!

Keywords
Τυχαία Θέματα