Η μαγεία της φύσης: Ελέφαντες περπάτησαν 12 ώρες για να πάνε στο μνημόσυνο του ανθρώπου που τους έσωσε

11:14 19/11/2019 - Πηγή: People

Την ώρα που η ανθρωπότητα εξακολουθεί να αγνοεί σε θεσμικό επίπεδο τον σπαραγμό της φύσης, την ώρα που υπάρχουν ακόμα τύποι που πάνε για κυνήγι στην Αφρική και σκοτώνουν ελέφαντες για τους χαυλιόδοντες τους, η φύση μας δείχνει ότι είναι πολύ μεγαλύτερη από εμάς. Ότι όσο κι αν νομίζουμε πως η λογική μας έκανε το ανώτερο ον στην πυραμίδα, στην πράξη το μετατρέψαμε σε τύφλωση και έπαρση.

Όπως έχει αναφερθεί πολλάκις από την επιστημονική κοινότητα, οι ελέφαντες

είναι το ζώο με την μεγαλύτερη οικειότητα προς τον άνθρωπο σε επίπεδο συναισθηματικής νοημοσύνης. Ακόμα όμως κι αυτή η ερμηνεία δεν φτάνει για να εξηγήσει αυτό που ακολουθεί.

Ο Άντονι Λόρενς ήταν ένας άνθρωπος που εργαζόταν σε οργανισμούς διάσωσης της άγριας ζωής. Στην ζωή του είχε καταφέρει να σώσει πολλά ζώα, κυρίως ελέφαντες. Πριν ένα χρόνο πέθανε. Την ημέρα του θανάτου του, οι ελέφαντες που είχε σώσει και απελευθερώσει στο φυσικό τους περιβάλλον, περπάτησαν 12 ώρες μέχρι να φτάσουν στο σπίτι του και να τον αποχαιρετήσουν. Κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πως διαισθάνθηκαν τον θάνατο του. Αυτό συνέβη πέρσι.

Ένα χρόνο μετά, οι ελέφαντες έκαναν πάλι την ίδια διαδρομή για να τιμήσουν τη μνήμη του Λόρενς στο μνημόσυνό του. Αυτό κι αν είναι ανεξήγητο. Μετά απ΄αυτό θέλετε ακόμα να τους σκοτώσετε για χαυλιόδοντες ή να φάτε το κρέας τους σε κυριλέ εστιατόρια;

A herd of elephants marched 12 hours to the house of Lawrence Anthony after he died – the man who saved them. They…

Geplaatst door BBC One op Maandag 18 november 2019

Πηγή φωτογραφίας: Facebook (BBC ONE)

Keywords
Τυχαία Θέματα