Θέαμα χωρίς περιεχόμενο ετοιμάζουν οι Τραμπ και Πούτιν

Όταν ο πρόεδρος Donald Trump συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin στις 16 Ιουλίου, μερικοί Αμερικανοί θα παρακολουθήσουν τη συνάντηση με ανησυχία: Τι γίνεται αν εκτοξεύσουν ένα σχέδιο που θα βλάψει τα συμφέροντα των ΗΠΑ; Τι γίνεται αν το Trump συναντήσει τον άνθρωπο, ο οποίος θα "χειριστεί" τον πρόεδρο των ΗΠΑ και όχι απλώς τον ομόλογό του;

Δεν πρέπει

να ανησυχούν. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Putin μπορεί να χειριστεί τον Trump, αλλά όχι ως περιουσιακό στοιχείο, όπως προτείνουν ορισμένοι θεωρητικοί συνωμοσίας. Ακόμη κι αν, όπως πολλοί πιστεύουν, ο Putin «έχει κάτι στον Trump», δεν έχει τίποτα να κερδίσει ακυρώνοντας το συμβιβασμό, εκτός από μια ακόμα πιο εχθρική αμερικανική κυβέρνηση, με ή χωρίς τον Trump στην ηγεσία της.

Επιπροσθέτως, ο Πούτιν θα έρθει προετοιμασμένος, με μια σαφή εικόνα των θεμάτων που ενδιαφέρουν και που μπορεί να συζητησει με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ακόμα κι αν κανένας ηγέτης δεν μπορεί να είναι σε θέση να επιτύχει κάτι συγκεκριμένο.

Το πιο προφανές κοινό έδαφος, είναι η Συρία. Ο Trump θέλει να αποσύρει τα στρατεύματα των ΗΠΑ όσο το δυνατόν συντομότερα, αλλά χωρίς να παραδώσει την επικράτεια σε ιρανικές μονάδες ή στη φιλοιρανική Χεζμπολάχ που έχει έδρα το Λίβανο. Ο Putin θέλει τους Αμερικανούς έξω, οπότε ο πελάτης του, ο πρόεδρος Bashar al-Assad, μπορεί να πάρει τον έλεγχο περισσότερων εδαφών, ιδιαίτερα των πετρελαϊκών περιοχών που χρειάζεται για να δημιουργήσει έσοδα για την ανοικοδόμηση της χώρας.

Keywords
Τυχαία Θέματα