Η Ευρώπη παίρνει τη σκυτάλη της ανόδου από Ασία και ΗΠΑ

Σε θετικό έδαφος κινούνται οι ευρωαγορές, μετά τα κέρδη που σημειώθηκαν στη Wall, λόγω αυξημένων προσδοκιών για ισχυρά εταιρικά κέρδη, αλλά και στην Ασία.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,36% στις 385,77 μονάδες με όλους τους κλάδους και τους μεγαλύτερους δείκτες σε θετικό πρόσημο.

Στο Λονδίνο ο FTSE100 με άνοδο 0,72%, στη Φρανκφούρτη ο DAX +0,38%, στο Παρίσι ο CAC40 +0,44%, στο Μιλάνο ο FTSE MIB με κέρδη 0,34%, ενώ στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ35 υποχωρεί κατά 0,27%

Οι τεχνολογικές μετοχές της Ευρώπης

σημειώνουν τα μεγαλύτερα κέρδη με άνοδο πάνω από 1%, στον απόηχο του ιστορικού υψηλού για τον αμερικανικό Nasdaq κατά τη διάρκεια της νύχτας. Η BE Semiconductor Industries και η Austria Microsystems βρέθηκαν κατά τις πρωινές συναλλαγές στην κορυφή του κλάδου με άνοδο πάνω από 2,5% αμφότερες.

Σε μεμονωμένες μετοχές, η βρετανική εταιρεία επιλογής εργατικού δυναμικού Hays Plc ανακοίνωσε πως μια αύξηση των προσλήψεων σε Γερμανία και Αυστραλία αύξησαν τις καθαρές αμοιβές κατά 14% το δ' τρίμηνο. Η ανάπτυξη των διεθνών δραστηριοτήτων της αναμένεται τώρα να δώσει ώθηση στα ετήσια λειτουργικά κέρδη που θα ξεπεράσουν τις προσδοκίες.

Μετά από αυτό, η μετοχή της εταιρείας σημείωσε άνοδο 5%.

Στο μεταξύ, η νορβηγική ασφαλιστική Gjensidige αντιθέτως υποχώρησε πάνω από 9% μετά την ανακοίνωση ότι τα κέρδη της ήταν χαμηλότερα των προβλέψεων.

Πάντως, η προσοχή των επενδυτών είναι στραμμένη στα πιθανά επόμενα βήματα της αμερικανο-κινεζικής εμπορικής διένεξης, καθώς, αν και το Πεκίνο είπε ότι θα λάβει αντίποινα μετά την εφαρμογή των δασμών σε κινεζικά προϊόντα αξίας 34 δισ. δολ. στις 6 Ιουλίου, ακόμα δεν έχει κάνει κάποιο βήμα, γεννώντας μια έστω και προσωρινή ανακούφιση στις αγορές.

Στις πολιτικές εξελίξεις, ο πρόεδρος των ΗΠΑ συνεχίζει την επίσκεψη εργασίας στη Βρετανία, που θα έχει σειρά συναντήσεων σε Λονδίνο και Σκωτία, ενώ ετοιμάζονται πολλές διαμαρτυρίες κατά της επίσκεψής του.

Keywords
Τυχαία Θέματα