JP Morgan για πετρέλαιο: Αναβαθμίζει τις προβλέψεις για τις τιμές, όχι όμως για τη ζήτηση

Σε αναβάθμιση των προβλέψεών της για τις τιμές του πετρελαίου προχώρησε η επενδυτική τράπεζα JP Morgan, μειώνοντας όμως παράλληλα τις εκτιμήσεις της για την αύξηση της παγκόσμιας ζήτησης για αργό φέτος, εν μέσω της αυξανόμενης αβεβαιότητας για το παγκόσμιο εμπόριο.

Η αμερικανική τράπεζα

ανέφερε πως η μέση τιμή για το αργό διεθνούς προέλευσης τύπου μπρεντ εκτιμάται στα 70 δολάρια το βαρέλι, τόσο το 2018 όσο και το 2019, έναντι προηγούμενης πρόβλεψης για 65 δολάρια και 60 δολάρια αντίστοιχα. Σήμερα Παρασκευή η τιμή του μπρεντ κινείται κοντά στα 74 δολ/βαρέλι κατευθυνόμενο προς μεγάλες εβδομαδιαίες απώλειες λόγω ανησυχιών για υπερπροσφορά.

«Η αβεβαιότητα για τις πραγματικές αυξήσεις στην παραγωγή από τον ΟΠΕΚ, οι τρέχοντες περιορισμοί στον προϋπολογισμό και οι συνέπειες των κυρώσεων μπορεί να σημαίνει πως οι βραχυπρόθεσμες τιμές του πετρελαίου παραμένουν αυξημένες», αναφέρει σε σημείωμά της η αμερικανική τράπεζα.

Ωστόσο, αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις της για την αύξηση της ζήτησης το 2018 στα 1,2 εκατ. βαρέλια την ημέρα από 1,4 εκατ. προηγουμένως, ενώ οι προβλέψεις της για το 2019 αυξήθηκαν ελαφρώς στο 1,1 εκατ. βαρέλια από 1 εκατ.

Την ίδια ώρα, η JP Morgan αναμένει ότι η διεθνής προσφορά πετρελαίου θα παραμείνει ισχυρή παρά τις βραχυπρόθεσμες διακοπές στην παραγωγή, προβλέποντας ότι η προσφορά του ΟΠΕΚ το 2018 θα είναι στα 32,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Τέλος, η τράπεζα εκτιμά ότι η μεταβλητότητα που παρατηρείται φέτος στις αγορές πετρελαίου είναι πιθανό να συνεχιστεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα