Συνελήφθη για σεξουαλική παρενόχληση ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της JD.com

Οι αρχές της Μινεσότα συνέλαβαν την περασμένη Παρασκευή τον δισεκατομμυριούχο CEO και ιδρυτή μιας εκ των μεγαλύτερων εταιρειών ηλεκτρονικού εμπορίου της Κίνας. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν αφορούν σε σεξουαλική παρενόχληση.

Σύμφωνα με πηγές, ο Richard Liu ιδρυτής του JD.com, συνελήφθη την Παρασκευή από τις αρχές της Μινεάπολις και αφέθηκε ελεύθερος το απόγευμα του Σαββάτου.

Σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την JD.com την Κυριακή, αναφέρεται πως οι κατηγορίες είναι ψευδείς, ότι ο Liu βρέθηκε στις ΗΠΑ για επαγγελματικούς λόγους και ότι οι τοπικές αρχές δεν κατάφεραν να βρουν επαρκή στοιχεία που να στηρίζουν τις κατηγορίες εναντίον του. Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι το ταξίδι του θα συνεχιστεί κανονικά.

Εκπρόσωπος του Liu αρνήθηκε να προβεί σε κάποιο σχόλιο

Η JD.com είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στην Κίνα και ο Liu θεωρείται ένας από τους κορυφαίους επιχειρηματίες. Η εταιρεία ανταγωνίζεται την Alibaba στοχεύοντας στην προσέλκυση πελατών από τη μεσαία τάξη και λέγεται ότι έχει πάνω από 300 εκατ. πελάτες. Πάντως, ανακοίνωσε απογοητευτικά αποτελέσματα για το τελευταίο τρίμηνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα ο Liu προσπάθησε να πάρει αποστάσεις από κατηγορίες που τον ήθελαν να έχει λάβει μέρος σε υπόθεση σεξουαλικής επίθεσης μετά από ένα πάρτι που είχε κάνει ο ίδιος τον Αύγουστο του 2015, στο σπίτι του στην Αυστραλία.

Για την υπόθεση αυτή καταδικάστηκε ένας καλεσμένος στο πάρτι, ο μεσίτης ακινήτων Longwei Xu, ο οποίος βρέθηκε ένοχος για επτά κατηγορίες μεταξύ αυτών και βιασμό.
Στον Liu δεν απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα