Mark Read: Ένας βετεράνος των επιχειρήσεων στο τιμόνι της WPP

Η WPP, η μεγαλύτερη διαφημιστική εταιρεία στον κόσμο, επέλεξε τον Mark Read να αναλάβει ως νέος δ/νων σύμβουλος μετά την αποχώρηση του ιδρυτή της, Martin Sorrell.

Το όνομα του νέου επικεφαλής ανακοινώθηκε σήμερα Δευτέρα, μετά την οριστικοποίηση των όρων του συμβολαίου του Read, ο οποίος έχει μακρά θητεία στον επιχειρηματικό στίβο.

Ο Martin Sorrell, 73 ετών, αποσύρθηκε τον περασμένο Απρίλιο και έκτοτε η εταιρεία

βρισκόταν σε εντατική αναζήτηση του ανθρώπου που θα αναλάμβανε τα ηνία.

Ο Read καλείται να ηγηθεί ενός παγκόσμιου κολοσσού που ωστόσο έχει να αντιμετωπίσει σφοδρό ανταγωνισμό λόγω της κυριαρχίας του Facebook και της Google στην ψηφιακή διαφήμιση.

Ο Sorrell δημιούργησε την WPP κατά τη διάρκεια τριών δεκαετιών γεμάτων με εξαγορές, ωστόσο η μέθοδος αυτή που κάποτε επέτρεψε στην εταιρεία να ευδοκιμήσει τελευταία της στέρησε δυναμική στον ανταγωνισμό.

Σημειώνεται ότι η WPP αντιμετωπίζει πιέσεις από επενδυτές και μεγάλους πελάτες όπως η Ford Motor και η Unilever, προκειμένου να καταστήσει τη διαδικασία αγοράς, δημιουργία και αποτελεσματικότητας των διαφημίσεων πιο διαφανή και απλή.

Αυτό σημαίνει ότι ο Read θα πρέπει να ενοποιήσει τις ανόμοιες υπηρεσίες της επιχείρησης, ώστε να είναι πιο εύχρηστες για τους διαφημιζόμενους.

Ο κ. Read θα έχει μισθό ύψους 975.000 στερλινών (1,3 εκατ. δολ.), ελαφρώς χαμηλότερα από τον μισθό του Sorrell που έφτανε τα 1,48 εκατ. δολ.

Keywords
Τυχαία Θέματα