Πιέσεις για τις τιμές μετάλλων με εξαίρεση τον χαλκό

Μεγάλο πλήγμα δέχονται οι τιμές μετάλλων εν μέσω ανησυχιών για την αδύναμη ζήτηση από την Κίνα και την αυξανόμενη προσφορά μετά το ριμπάουντ στις τιμές στην αρχή του έτους.

Η πτώση των τιμών μετάλλων ασκεί πιέσεις στις μεταλλευτικές μετοχές του FTSE 350 Mining να υποχωρούν κατά 3,4%.

Ο ψευδάργυρος υποχωρεί κατά 1,1% στο Χρηματιστήριο Μετάλλων του Λονδίνου, ο μόλυβδος κατά 0,3% και ο κασσίτερος κατά 0,6%.

Εξαίρεση αποτελεί ο χαλκός ο οποίος σήμερα έσπασε το μεγαλύτερο πτωτικό

σερί των τελευταίων δύο ετών (από τον Φεβρουάριο του 2014), ωστόσο, η Barclays εκτιμά ότι θα επανέλθει στην πτώση. Η τιμή του χαλκού ενισχύεται κατά 1,7% στα 4.786 δολάρια ο μετρικός τόνος, έχοντας καταγράψει πτώση για επτά συνεχείς συνεδριάσεις.

«Τα βασικά μέταλλα κινούνται πτωτικά καθώς η "καμπύλη" ζήτησης παραμένει χαμηλή και η "καμπύλη" προσφοράς δεν υποχωρεί» αναφέρει ο Naeem Aslam, επικεφαλής αναλυτής αγορών στην Avatrade στο Δουβλίνο.

«Οι traders δεν έχουν λόγο να μπουν στην αγορά. Το sell off στις μεταλλευτικές μετοχές είναι άμεση συνέπεια των πιέσεων που δέχονται οι τιμές μετάλλων» προσθέτει.

«Ο χαλκός διορθώνει μετά την πρόσφατη πτώση. Μακροπρόθεσμα το ριμπάουντ δεν θα είναι βιώσιμο δεδομένου των ασταθών προοπτικών για την παγκόσμια οικονομία» υποστηρίζει ο Xu Liping, επικεφαλής αναλυτής στην HNA Topwin Futures Co..

Keywords
Τυχαία Θέματα