Λαγκάρντ: Συνεχίζουμε καλή τη πίστη την διαπραγμάτευση

Την διαβεβαίωσή της ότι οι συζητήσεις με την Ελλάδα συνεχίζονται έδωσε η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Bloomberg.

Όπως επισήμανε η κ. Λαγκάρντ οι στόχοι είναι δύο. «Ο πρώτος είναι η επαναφορά της οικονομικής σταθερότητας της χώρας και ο δεύτερος να γίνει ανταγωνιστική, παραγωγική. Χρειάζεται διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

για να γίνει ανεξάρτητη».

«Συνεχίζουμε να εστιάζουμε στη διευθέτηση του ελληνικής κρίσης, οι στόχοι δεν έχουν αλλάξει. Διαπραγματευόμαστε με καλή πίστη» πρόσθεσε.

Ερωτηθείσα από τη δημοσιογράφο για τους στόχους του προγράμματος επισήμανε πως «τα νούμερα πρέπει να βγαίνουν. Αυτές είναι οι μαγικές λέξεις».

«Εάν τα πρωτογενή πλεονάσματα είναι χαμηλότερα γιατί αυτό χρειάζεται η ελληνική κυβέρνηση και οι πολίτες, τότε η ελάφρυνση χρέους πρέπει να είναι μεγαλύτερη μακροπρόθεσμα γιατί αυτό χρειάζεται για να βγαίνουν τα νούμερα», σημείωσε.

Παράλληλα, η κ. Λαγκάρντ επισήμανε πως «θέλουμε διατηρήσιμα μέτρα τα οποία θα διαρκέσουν πολύ μετά την αποχώρηση του ΔΝΤ από την Ελλάδα».

«Μας προσκάλεσαν οι ελληνικές αρχές να συμμετέχουμε στο πρόγραμμα και να βοηθήσουμε με πολύ ικανά στελέχη την ελληνική οικονομία. Αυτό θα πρέπει να το κάνουμε με διαφάνεια. Δεν μπορούμε να κλείσουμε συμφωνία στο παρασκήνιο. Πρέπει να το κάνουμε όπως γίνεται και με τις υπόλοιπες χώρες. Είμαστε μια ανεξάρτητη αρχή», κατέληξε η κ. Λαγκάρντ.

Talks on Greece will continue and objectives haven't changed, IMF's Christine Lagarde says https://t.co/u2Lup76WaF https://t.co/Qcy6hOvmxX

Bloomberg TV (@BloombergTV) 5 Απριλίου 2016
Keywords
Τυχαία Θέματα