ΟΟΣΑ για Γερμανία: Υποβαθμίζει τις προοπτικές ανάπτυξης λόγω έλλειψης επενδύσεων

Στην υποβάθμιση των προοπτικών ανάπτυξης της Γερμανίας προχώρησε ο ΟΟΣΑ, καθώς όπως τονίζει, οι γερμανικές εξαγωγές θα συνεχίζουν να δέχονται πιέσεις εξαιτίας της αδυναμίας των αναδυόμενων αγορών αλλά και της έλλειψης επενδύσεων, κάτι που θα μπορούσε να επηρεάσει ακόμα και την καταναλωτική εμπιστοσύνη.

Ο ΟΟΣΑ υποβάθμισε τις προοπτικές ανάπτυξης της Γερμανίας για φέτος στο +1,3% του ΑΕΠ

από το +1,8% προηγουμένως.

Παράλληλα, ο ΟΟΣΑ επικρίνει το Βερολίνο ότι τόσο η κυβέρνηση όσο και οι επιχειρήσεις δεν έχουν εκμεταλλευτεί αρκετά το περιβάλλον χαμηλών επιτοκίων ώστε να δώσουν ώθηση στις επενδύσεις, παρά τα ισχυρά δημοσιονομικά της χώρας αλλά και την υψηλή κερδοφορία.

«Η ισχυρή επιβράδυνση της δραστηριότητας στις αναδυόμενες οικονομίες και η νέα αδυναμία που δείχνει στην Ευρωζώνη θα αποδυναμώσει τις εξαγωγές περισσότερο από το αναμενόμενο, θα επιδεινώσει το κλίμα για τις επενδύσεις και θα επιδράσει και στην καταναλωτική εμπιστοσύνη» αναφέρει ο ΟΟΣΑ.

Σύμφωνα με την οικονομική έρευνα του Οργανισμού, «η Γερμανία διατηρεί ισχυρή την οικονομική της θέση» ωστόσο «η αύξηση των επενδύσεων θα αποτελέσει κλειδί για την αύξηση της παραγωγικότητας και του βιοτικού επιπέδου».

«Παρά τις αναταραχές στην παγκόσμια οικονομία, η Γερμανία παραμένει ισχυρή, με ισχυρή εξαγωγική θέση και χαμηλή ανεργία» είπε ο Άνχελ Γκουρία, παρουσιάζοντας την ανάλυση στο Βερολίνο, προσθέτοντας ότι «η Γερμανία πρέπει να χρησιμοποιήσει τη θέση της για να προετοιμαστεί για το μέλλον, και κυρίως για την επιτυχή ενσωμάτωση των προσφύγων. Αυτή η εισροή πληθυσμού προσφέρει μια ευκαιρία ώστε να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές δημογραφικές τάσεις αλλά και να διαφοροποιηθεί η οικονομία».

Keywords
Τυχαία Θέματα