Κινεζική εφημερίδα: "Μία μεγάλη δύναμη κρύβεται" πίσω από τα Panama Papers

"Μία μεγάλη δύναμη κρύβεται" πίσω από τη διαρροή των 11 εκατομμυρίων ντοκουμέντων της Mossack Fonseca, και τα οποία αποκαλύπτουν τα στοιχεία πολλών εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου. Η χώρα η οποία μπορεί να κερδίσει τα περισσότερα από αυτή την αποκάλυψη δεν είναι άλλη από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με κρατική εφημερίδα της Κίνας.

Ένα editorial το οποίο δημοσιεύθηκε από την Global Times την Τρίτη, ήταν και η πρώτη ένδειξη

της επίσημης αντίδρασης της Κίνας μετά τις διαρροές των ντοκουμέντων, τη στιγμή που ο κουμπάρος του Προέδρου της χώρας Xi Jinping εμπλέκεται στα έγγραφα. Το editorial, το οποίο επικεντρώθηκε στον Ρώσο Πρόεδρο Vladimir Putin και δεν ανέφερε κανένα εκ των κινεζικών παραδειγμάτων, υποστηρίζει πως οι διαρροές αποδεικνύουν την αντιμαχία Ανατολής και Δύσης, πλέοντας κατά αυτό τον τρόπο στην ίδια γραμμή με το Κρεμλίνο.

Όπως ανέφερε η Global Times, "τα Δυτικά ΜΜΕ παίρνουν πάντα τον έλεγχο αυτών των αποκαλύψεων, ενώ η Ουάσινγκτον έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον στο θέμα. Οι πληροφορίες οι οποίες είναι αρνητικές για τις ΗΠΑ μπορούν πάντα να μπουν στο παρασκήνιο τη στιγμή που οι έρευνες επικεντρώνονται σε ηγέτες της Ανατολής όπως ο Putin".

Keywords
Τυχαία Θέματα