Τσικνοπέμπτη: Τέλειες ιδέες για να την περάσετε νόστιμα, υγιεινά και light!

Μέρα που είναι σήμερα, οι ψησταριές και τα barbecue παρέα με φίλους παίρνουν φωτιά. Παρόλο που τα ψητά φαγητά θεωρούνται ασφαλής επιλογή για όσους προσέχουν τη γραμμή και την υγεία τους, υπάρχουν κάποιες βασικές συμβουλές ψησίματος και προετοιμασίας του φαγητού για νόστιμα και πιο υγιεινά αποτελέσματα.

1. Το ψήσιμο σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες αλλοιώνει τα συστατικά του κρέατος και απελευθερώνει χημικές ενώσεις που είναι βλαβερές για τον οργανισμό. Επίσης ο συνδυασμός του καπνού με το λίπος του κρέατος ελευθερώνει πολυκυκλικούς αρωματικούς υδρογονάνθρακες (ΠΑΥ). Για να αποφύγετε την κατανάλωση

τέτοιων ουσιών, οι ειδικοί συμβουλεύουν το ψήσιμο του κρέατος μέσα σε αλουμινόχαρτο ή ειδικά σκεύη για barbecue.

2. Μην ψήνετε πολύ το κρέας σε σημείο να μαυρίσει και γενικότερα μην τρώτε τα μαυρισμένα, καμένα κομμάτια, αφού περιέχουν καρκινογόνες χημικές ενώσεις που βλάπτουν το στομάχι και το έντερο.

3. Μην το παρακάνετε με την κατανάλωση κόκκινου κρέατος και λουκάνικων, αφού αυξάνετε την πρόσληψη κορεσμένων λιπαρών που οδηγούν σε υπέρταση, καρδιακά προβλήματα, παχυσαρκία και πολλές άλλες ασθένειες.

4. Μαρινάρετε τα κρέατα και τα ψάρια πριν το ψήσιμο για να τα προστατέψετε από τις βλαβερές ουσίες του καπνού, αλλά και να αυξήσετε την πρόσληψη αντιοξειδωτικών στοιχείων. Προτιμήστε λεμόνι και μπαχαρικά όπως θυμάρι, μέντα, δενδρολίβανο και ρίγανη.

5. Αποφύγετε τα λιπαρά κρέατα και αφαιρέστε το περιττό λίπος πριν το ψήσιμο, αφού όχι μόνο προσθέτουν επιπλέον θερμίδες στη διατροφή σας, αλλά όπως αναφέραμε και πιο πάνω, αντιδρούν αρνητικά με τον καπνό απελευθερώνοντας καρκινογόνες χημικές ουσίες.
Άντε και καλά ψησίματα!

Φωτογραφίες: Instagram

Δες ακόμα μερικά τέλεια και σχετικά  θέματα με την άσκηση και τη διατροφή και προσπάθησε να τα ακολουθήσεις πιστά: 

Kate Hudson: Το πρόγραμμα άσκησης και διατροφής που ακολουθεί καθημερινά!

Οι 3 απλές ασκήσεις των celebrities για να δείχνουν υπέροχες με κάθε φόρεμα!

Keywords
Τυχαία Θέματα