Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του στη Μητρόπολη Αθηνών -Πλήθος κόσμου και δρακόντεια μέτρα

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών άφησε τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος , όπως έγινε γνωστό αργά το βράδυ της Τρίτης 10/1. Τις τελευταίες ημέρες, ο ίδιος νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε ιδιωτικό νοσοκομείο της Αθήνας με αναπνευστική ανεπάρκεια.

O ίδιος κηδεύεται σήμερα ως ιδιώτης με αυστηρά μέτρα ασφαλείας και παρουσία υψηλών προσκεκλημένων. Η σορός του ξεκίνησε από το Α’ Νεκροταφείο λίγα λεπτά μετά τις 05:00 και έφθασε στις 5:45 στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, δίπλα στον Μητροπολιτικό

Ναό, όπου η πρόσβαση είναι ελεύθερη έως τις 10.30 τουλάχιστον, για τον κόσμο που επιθυμεί να αποτίσει σε εκείνον φόρο τιμής.

Από τις 6 το πρωί, όταν και ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στην σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, πλήθος κόσμου συρρέει να αποτίσει φόρο τιμής, ενώ η ουρά εκτείνεται σε μεγάλο μήκος.

Στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολουθία στη Μητρόπολη Αθηνών, προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, ενώ θα συμμετάσχουν και οι συνοδικοί αρχιερείς-μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας, πρόσβαση στον Μητροπολιτικό Ναό θα έχουν αυστηρά οι προσκεκλημένοι της. Στην κηδεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου η κυβέρνηση θα εκπροσωπηθεί από τον αντιπρόεδρό της, Παναγιώτη Πικραμμένο, και την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Η τελετή αναμένεται να ολοκληρωθεί στη 13:00 και εν συνεχεία θα ξεκινήσει η αυτοκινητοπομπή προς το Τατόι, όπου ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία, δίπλα στους τάφους των προγόνων του.

Φωτογραφίες: NDP Photo Agency.

Διαβάστε επίσης:

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16/1

Σωτήρης Κοντιζάς: Απαθανατίζει την κόρη του στο «MasterChef» – Το σχόλιο του Άκη Πετρετζίκη

Μαύρο Ρόδο: Συγκλονίζουν οι εξελίξεις στα νέα επεισόδια της σειράς

Keywords
Τυχαία Θέματα