Αργεί να κοιμηθεί το παιδί; 5 μυστικά για να το βάλετε για ύπνο στην ώρα του!

Εάν δεν κοιμάται στην ώρα του αυτά τα μυστικά θα σας βοηθήσουν!

Δεν είναι εύκολο να φρενάρετε κάποιον όταν τρέχει, το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά όταν τους ζητάμε να πέσουν για ύπνο. Θα πρέπει να αφήσουν το παιχνίδι, την οικογένεια, τα πάντα για να κοιμηθούν. Επιπλέον, προσθέστε και το φόβο για το σκοτάδι που ξεκινά στην προσχολική ηλικία και θα καταλάβετε γιατί δεν θέλουν να πάνε για ύπνο. Η ψυχολόγος Ειρήνη Γιαννόπαπα, διευθύντρια του Κέντρου Ειδικών Θεραπειών Ίσιδα δίνει κάποιες ιδέες για να κοιμηθούν στην ώρα τους.

1 Παρατηρήστε εάν κουράζεται πολύ

Συνήθως η κούραση και η

υπερένταση δεν βοηθούν τα παιδιά να κοιμηθούν στην ώρα τους. Εφαρμόστε ένα τελετουργικό ύπνου. Ξεκινήστε νωρίς να κάνετε μπάνιο, να φάει, χαμηλώστε τα φώτα και μειώστε τον ρυθμό και τον ήχο της φωνής σας. Γενικά δημιουργήστε μία ήρεμη ατμόσφαιρα μία με δύο ώρες πριν την ώρα ύπνου.

2 Μην το αφήνετε να κοιμάται πολύ ώρα μέσα στην ημέρα

Έχετε υπόψη τα εξής:

12- 15 μηνών: Χρειάζεται περίπου 14 ώρες ύπνου το 24ωρο. Οι 11 είναι ο νυχτερινός ύπνος και οι υπόλοιπες 3 ώρες πρέπει να κατανέμονται σε δύο σύντομους υπνάκους μέσα στην ημέρα.

15- 18 μηνών: 11 ώρες ύπνου το βράδυ και 2 ώρες που πρέπει να κατανέμονται σε δύο σύντομους υπνάκους μέσα στην ημέρα.

18-24 μηνών: 12 με 13 ώρες ύπνου συνολικά.

3 Ξυπνάτε το παιδί μια συγκεκριμένη ώρα

Αν το ξυπνάτε κάθε πρωί μία συγκεκριμένη ώρα θα το βοηθήσετε να ρυθμίσει το εσωτερικό ρολόι ύπνου οπότε θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να νυστάζει την ίδια ώρα κάθε βράδυ.

4 Κλείνετε την τηλεόραση

Μην το αφήνετε να βλέπει πολύ αργά τηλεόραση επειδή είναι κάτι που του δημιουργεί υπερένταση.

5 Μη χάνετε την ψυχραιμία σας

Όχι φωνές, όχι απειλές και σίγουρα όχι παραχωρήσεις. Όσο πιο σταθεροί παραμένετε στη μάχη κατά την ώρα του ύπνου τόσο περισσότερο θα συνειδητοποιήσει ότι μιλάτε σοβαρά και ότι δεν αστειεύεστε. Τώρα είναι η ώρα για ύπνο!

Φίλια Μητρομάρα

The post Αργεί να κοιμηθεί το παιδί; 5 μυστικά για να το βάλετε για ύπνο στην ώρα του! appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα