Συνταγή: Καλοκαιρινή ιταλική τάρτα

Μία υπέροχη καλοκαιρινή τάρτα με άρωμα Ιταλίας από την Αργυρώ.

Για την τάρτα
Για 1 φύλλο για ταρτιέρα 26 ή 28 εκ.
1½ φλ. τσαγιού Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
9 κ.σ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε καρεδάκια
4-5 κ.σ. παγωμένο νερό

Για τη γέµιση
6 πομοντόρια (ποικιλία ντομάτας με ωοειδές σχήμα, χωρίς πολλούς σπόρους και με παχιά σάρκα)
1/2 κ.σ. ζάχαρη
2 μπαλίτσες μοτσαρέλα (200 γραμμ.) ή μανούρι
Λίγα φύλλα βασιλικού
10 ελιές χωρίς κουκούτσι φέτες ελιάς
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
150 ml κρέμα γάλακτος
2

αυγά 100 γραμμ.
τρίμματα φέτας

Οδηγίες

ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΡΤΑ:
Τοποθετείστε στον κάδο το αλεύρι κοσκινισµένο, το αλάτι και το βούτυρο. Χρησιµοποιείτε τη διακοπτόµενη λειτουργία του µίξερ για λίγα δευτερόλεπτα, µέχρι τα υλικά να µοιάζουν σαν βρεγµένη άµµος. Προσθέτετε το κρύο νερό, µε διακοπτόµενη λειτουργία του µίξερ (όχι συνεχές χτύπηµα). Μόλις αρχίσει να οµογενοποιείται το µείγµα, το βγάζετε σε αλευρωµένη επιφάνεια και το ενώνετε µε τα χέρια σε µπάλα. Προσοχή, δεν ζυµώνετε πολύ γιατί το αλεύρι θα απορροφήσει πολύ βούτυρο και θα γίνει σκληρή και τραχιά η ζύµη όταν ψηθεί.
Ελαφρά πατάτε την µπάλα ζύµης να πλατύνει σε δίσκο πάχους 3 εκ. Την τυλίγετε µε µεµβράνη και την αφήνετε στο ψυγείο τουλάχιστον για 45΄.

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ:
Ξεφλουδίζετε τα ποµοντόρια και τα κόβετε στη µέση. Τα τοποθετείτε µε την κοµµένη πλευρά προς τα κάτω σε λαδωµένη λαµαρίνα. Αλατοπιπερώνετε καλά και τα πασπαλίζετε µε τη ζάχαρη. Τα ψήνετε, να καραµελώσουν, στους 170οC για 1 ώρα και 30΄. Τα βγάζετε σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν.
Κόβετε σε φέτες τη µοτσαρέλα ή το µανούρι και τα στρώνετε κυκλικά και εναλλάξ µε τα ποµοντόρια στην ψηµένη τάρτα. Σκορπίζετε επάνω τις ελιές και το βασιλικό.
Χτυπάτε τα αυγά µε την κρέμα γάλακτος και τη φέτα. Αλατοπιπερώνετε. Περιχύνετε την τάρτα µε το µείγµα αυγών και ψήνετε σε προθερµασµένο φούρνο στους 160οC για περίπου 35΄, µέχρι να σταθεροποιηθεί.
Σερβίρεται κρύα το καλοκαίρι.

The post Συνταγή: Καλοκαιρινή ιταλική τάρτα appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα