2 εναλλακτικές μέθοδοι για να κόψετε το κάπνισμα!

Εάν έχετε αποφασίσει αρκετές φορές να κόψετε το κάπνισμα αλλά δεν τα καταφέρατε αυτές οι δύο εναλλακτικές μέθοδοι θα σας βοηθήσουν.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καπνίσματος δείτε τι σας προσφέρουν, όχι μόνον σε σας αλλά και στους γύρω σας, αφού στην Ελλάδα οι καπνιστές μπορεί να μειώνονται όχι όμως το παθητικό κάπνισμα.

1 ΒΕΛΟΝΙΣΜΟΣ

Πώς γίνεται: Με την εισαγωγή λεπτών βελονών σε ορισμένα σημεία του δέρματος (σημεία βελονισμού), ο βελονισμός

κινητοποιεί στον οργανισμό την «αντίδραση ξένου σώματος», που στην προκειμένη περίπτωση είναι η νικοτίνη.

Τι προσφέρει: Επειδή το τσιγάρο και ο καπνός είναι ξένα σώματα, η μέθοδος βοηθάει τον καπνιστή να μη νιώθει ωραία όταν καπνίζει (αυτό μετά βέβαια το τέλος της θεραπείας). Ο βελονισμός βοηθάει επίσης στην εξάλειψη του συνδρόμου στέρησης, το οποίο εκδηλώνεται έντονο στον στάδιο της απεξάρτησης από το τσιγάρο. Για την ολοκλήρωση της θεραπείας απαιτούνται ορισμένες συνεδρίες (συνήθως 3-7).

2 ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Πώς γίνεται: Για να επιτύχει αυτή η τεχνική χρειάζεται ο καπνιστής να είναι αρκετά δεκτική προσωπικότητα και θετικός προς τη μέθοδο. Συγκεκριμένα, ο υπνοθεραπευτής υποβάλλει τον καπνιστή σε μια κατάσταση βαθιάς χαλάρωσης, και υπό μορφή συζήτησης εστιάζει την προσοχή του στο θέμα του τσιγάρου και σε οτιδήποτε σχετίζεται με αυτό.

Τι προσφέρει: Οι στατιστικές δείχνουν ότι η μέθοδος αυτή είναι πιο αποδοτική όταν συνδυάζεται με ψυχοθεραπεία.
Η υπνοθεραπεία επίσης βοηθά ιδιαίτερα τα άτομα που το κάπνισμα τους σχετίζεται με διάφορες ψυχολογικές καταστάσεις (συναισθήματα αποτυχίας, ανικανοποίητες επιθυμίες, φοβίες κ.ά.). Η ολοκλήρωση της θεραπείας γίνεται μετά ορισμένες συνεδρίες, ο αριθμός των οποίων ποικίλλει ανάλογα με το μέγεθος του προβλήματος.

Το μυστικό

Το κάπνισμα στη χώρα μας μειώνεται σημαντικά, ωστόσο η Ελλάδα κατατάσσεται πρώτη στην Ευρώπη όσον αφορά στην έκθεση των πολιτών της στον καπνό τρίτων. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της Εθνικής Στατιστικής Αρχής για την υγεία, το ποσοστό των Ελλήνων που καπνίζουν καθημερινά έχει πέσει στο 27,3 %, ενώ αναφέρεται και ένα 5,2% ευκαιριακά καπνιζόντων.

The post 2 εναλλακτικές μέθοδοι για να κόψετε το κάπνισμα! appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα