5 τροφές που χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν. Βάλτε τες στην κουζίνα σας!

Εάν ξεκινήσατε να κάνετε διατροφή και δεν θέλετε να νιώθετε ότι πεινάτε συνεχώς αυτές οι 5 τροφές χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν! Περιέχουν χαμηλό ή μέτριο γλυκαιμικό δείκτη και δεν ανεβάζουν το σάκχαρο σας απότομα στον οργανισμό.

1 Βρώμη

Είναι εξαιρετική πηγή β-γλυκάνης, ανήκει στις φυτικές ίνες και είναι εξαιρετική για την καρδιά.Έχε χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη και υψηλό βαθμό κορεσμού, χάρη στις φυτικές ίνες που περιέχει.Το σελήνιο και η βιταμίνη Ε που υπάρχουν στη βρώμη ενισχύουν σημαντικά το ανοσοποιητικό σύστημα. Επιπλέον ο ψευδάργυρος βοηθά στον μεταβολισμό, την επούλωση πληγών και στην
ανάπτυξη νέων κυττάρων.Η περιεκτικότητα της βρώμης σε υδατάνθρακες , φώσφορο, μαγνήσιο, σίδηρο και βιταμίνη Β συμβάλλουν στην παραγωγή ενέργειας.

2 Όσπρια (Φασόλια, ρεβίθια, φακές)

Είναι πηγή φυτικής πρωτεΐνης που συνδυαστικά με δημητριακά δεν στερούνται σε τίποτα από τη ζωική.Μπορείτε με αυτά να κάνετε μπιφτέκια, σαλάτες, μέχρι και παραδοσιακές σούπες.Είναι πηγή σύνθετων υδατανθράκων. Οι υδατάνθρακες που περιέχουν τα όσπρια είναι βραδείας απορρόφησης και για τον λόγο αυτό τα όσπρια χαρακτηρίζονται ως τρόφιμα με χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη.Αποτελούν καλή πηγή μικροθρεπτικών συστατικών, σιδήρου, φωσφόρου, καλίου και ασβεστίου.

3 Κονσέρβα τόνου

Για τις έκτακτες ανάγκες, όταν την ξεπλένετε για να φύγει το περιττό αλάτι είναι η πιο γρήγορη σαλάτα που μπορείτε να κάνετε.Προσφέρει λίγες θερμίδες και έχει υψηλό δείκτη κορεσμού.Είναι πηγή ω3 λιπαρών οξέων που κάνουν καλό στον εγκέφαλο και την καρδιά.Όλα τα ψάρια συμπεριλαμβανομένου και του τόνου περιέχουν υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, η οποία χρησιμοποιείται κυρίως ως δομικό υλικό για να αναπτυχθεί σωστά το σώμα μας και σε συνδυασμό με την χαμηλή του περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά οξέα και χοληστερίνη, τον κάνουν μια ενδεδειγμένη διατροφική πρόταση σε αντίθεση με πολλές άλλες ζωικές τροφές.

4 Γλυκοπατάτες

Οι γλυκοπατάτες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και μπορούν να χαρίσουν μια ιδιαίτερη πνοή στα συνοδευτικά σας.Οι γλυκοπατάτες καλύπτουν περισσότερο από το 100% των αναγκών σας σε βιταμίνη Α.Οι πορτοκαλί και πορφυρές ποικιλίες είναι πλούσιες σε αντιοξειδωτικά που προστατεύουν το σώμα σας από τις ελεύθερες ρίζες.Έχει μέτριο γλυκαιμικό δείκτη, ενώ η λευκή πατάτα υψηλό γλυκαιμικό δείκτη.

5 Πλιγούρι/ Κινόα

Είναι αρκετά πλούσια σε πρωτεΐνη, μέταλλα και ιχνοστοιχεία σε σχέση με το ρύζι και τα ζυμαρικάΈχουν χαμηλό γλυκαιμικο δείκτη που σημαίνει ότι μετά την κατανάλωση τους ανεβάζουν τη γλυκόζη του αίματος πιο ήπια και έχουν υψηλό δείκτη κορεσμού δηλαδή σας χορταίνουν περισσότερο.Είναι ιδανικά για σαλάτες και συνοδευτικά.Βοηθούν στην καλή λειτουργία του εντέρου και στην πρόληψη της δυσκοιλιότητας.

The post 5 τροφές που χορταίνουν χωρίς να παχαίνουν. Βάλτε τες στην κουζίνα σας! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βάλτε,valte