Instagram Detox: 10 πράγματα που θα συμβούν εάν κάνετε αποτοξίνωση από τα social για μια εβδομάδα

Μήπως κάνετε υπερβολική χρήση στα social; Αυτά είναι τα 10 πιο σημαντικά πράγματα που θα μάθετε από την αποτοξίνωσή σας στο Instagram.

Ίσως έχετε ακούσει τους όρους «digital diet» και «digital detox». Ίσως μάλιστα να έχετε φανταστεί και τι σημαίνουν. Όπως προδίδουν οι λέξεις, πρόκειται για μια πραγματική αποτοξίνωση από κινητά, οθόνες, internet κτλ. Είναι μια διαδικασία στην οποία αξίζει να μπείτε, όσο επίπονη κι αν ακούγεται. Γιατί στην τελική, ποια δίαιτα δεν είναι έστω και λίγο επίπονη;
Εν έτει 2020, τα smart

phones έχουν γίνει η προέκταση του χεριού μας, το διαδίκτυο είναι πανταχού παρόν και τα social έχουν αναδειχθεί στο κυρίαρχο μέσο κοινωνικοποίησης και διατήρησης ανθρώπινης επαφής. Αν θέλετε να αλλάξετε καποιες συνήθειες, να αποκτήσετε περισσότερο χρόνο, να περιορίσετε το στρες και να κοιμηθείτε καλύτερα κάντε ένα instagram detox!

1 Οι αλληλεπιδράσεις στο Instagram δεν είναι πραγματικές αλληλεπιδράσεις.

2 Το ότι κάποιος κάνει like στη φωτογραφία σας δείχνοντας ότι του αρέσει δεν σημαίνει ότι κάνει like  σε εσάς.

3 Κανείς δεν αναρωτιέται γιατί δεν έχετε δημοσιεύσει μια φωτογραφία του brunch σας.

4 Οι φίλοι στην πραγματική ζωή είναι καλύτεροι από τους “φίλους” στο Instagram.

5 Το instagram detox θα σας επιτρέψει να αφιερώσετε χρόνο σε πράγματα που εμπλουτίζουν τις εμπειρίες σας.

6 Περισσότεροι followers δεν ισοδυναμούν με περισσότερη ευτυχία.

7 Το ηλιοβασίλεμα είναι διαφορετικό όταν το βλέπεις και όχι όταν το απαθανατίζεις και το διαμορφώνεις με έξτρα φίλτρα.

8 Κοιτάξτε έξω την επόμενη φορά που θα πάτε με ταξί σπίτι σας.

9 Διατηρήστε οπτική επαφή με όλους στο τρένο, ποτέ δεν ξέρετε αν η αδελφή ψυχή σας είναι ανάμεσά τους.

10 Μια αγκαλιά από έναν φίλο θα σας κάνει πιο ευτυχισμένους από 100 likes. Ένα φιλί είναι 1.000 φορές καλύτερο από το πιο ερωτικό DM. Κοιτάξτε πάνω, όχι κάτω. Η πραγματική ζωή συμβαίνει μπροστά σας και είναι πολύ πιο συναρπαστικό από μια οθόνη, ανεξάρτητα από το φίλτρο που χρησιμοποιείτε.

Το μυστικό

Η υπερβολική χρήση μέσων κοινωνικής δικτύωσης έχει ενοχοποιηθεί για αύξηση ποσοστών Διαταραχής Ελλειμματικής Προσοχής, κατάθλιψης και μοναξιάς. Τη στιγμή που το Facebook, το Instagram και το Snapchat υπονομεύουν το ευ ζην σας, ένα cyber detox μπορεί να σας βοηθήσει να τα ξαναβρείτε με τον εαυτό σας.

The post Instagram Detox: 10 πράγματα που θα συμβούν εάν κάνετε αποτοξίνωση από τα social για μια εβδομάδα appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα