5 τεχνικές για να κάψετε περισσότερο λίπος, τώρα!

Ο τρόπος που προπονείστε με βάρη έχει τεράστια επίδραση στο λίπος που θα κάψετε. Αυτές οι τεχνικές προπόνησης θα σας βοηθήσουν στην απώλεια λίπους.

1 Κάντε μικρότερα διαλείμματα
Έρευνες έδειξαν ότι τα άτομα που ξεκουράζονται για 30 δευτερόλεπτα μεταξύ των σετ, έκαιγαν πάνω από 50% περισσότερες θερμίδες απ’ ότι όταν αναπαύονταν για 3 λεπτά. Μια καλή λύση είναι τα 40 δευτερόλεπτα ξεκούρασης μεταξύ των σετ.

2 Χρησιμοποιήστε

περισσότερες «βασικές ασκήσεις» με βάρη
Να προτιμάτε σύνθετες ασκήσεις, όπως άρσης θανάτου (deadlift), squat, ασκήσεις με ελεύθερα βάρη και γενικά ασκήσεις που ασκούν μεγάλη πίεση χρησιμοποιώντας ολόκληρο το σώμα ώστε να τονώσετε την καρδιά και το αναπνευστικό σύστημα.

3 Γυμναστείτε λιγότερο σε μηχανήματα;
Διάδρομοι, ελλειπτικά, στατικά ποδήλατα, στεπ, εργόμετρα και όλα τα λοιπά αεροβικά μηχανήματα είναι κατειλημμένα από όσου παλεύουν να κάψουν το τσιζ κέικ που έφαγαν αργά το βράδυ και όσους θέλουν να ξεφορτωθούν τα περιττά τους κιλά και γενικά να βελτιώσουν την εμφάνισή τους. Αυτό δεν έχει αποτέλεσμα. Προτιμάτε ελεύθερες και σύνθετες ασκήσεις για να κάνετε την καρδιά σας να αντλεί περισσότερο αίμα και οι πνεύμονες να δουλεύουν καλύτερα.

4 Κάντε περισσότερες επαναλήψεις
Όσο περισσότερες επαναλήψεις κάνετε τόσο περισσότερες θερμίδες καίτε και συνεπώς χάνετε περισσότερο λίπος. Αν ο στόχος σας είναι η αύξηση μυϊκής μάζας, οι επαναλήψεις σας να μην ξεπερνούν τις 15.

5 Στοχεύστε στις εκρηκτικές επαναλήψεις
Όταν κάνετε γρήγορες εκρηκτικές κινήσεις καίτε περισσότερες θερμίδες απ’ ότι τις κανονικές αργές και ελεγχόμενες επαναλήψεις.

Το μυστικό

Ένα από τα πιο συνηθισμένα φαινόμενα που μας αποθαρρύνουν από τη προπόνηση με βάρη είναι ότι αυξάνεται το συνολικό μας βάρος τον πρώτο καιρό, με αποτέλεσμα να νομίζουμε ότι τα βάρη παχαίνουν. Αυτό οφείλεται στην αύξηση της μυϊκής σας μάζας και κυρίως σε μια απλή κατακράτηση υγρών των μυών σας. Μπορεί να μην ζυγίζετε λιγότερο αλλά σίγουρα θα δείχνετε πιο αδύνατοι!

The post 5 τεχνικές για να κάψετε περισσότερο λίπος, τώρα! appeared first on Όμορφα Μυστικά από την Βίκυ Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα