Street Fighter V: Arcade Edition Review

Το Street Fighter V είναι ένα fighting video game το οποίο δημιούργησαν οι Capcom και Dimps. Το παιχνίδι κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2016 για PlayStation 4 και PC χωρίς ωστόσο να καταφέρει να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες των χρηστών, λόγω του περιορισμένου

περιεχομένου του και των τεχνικών προβλημάτων που παρουσίασε. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο οι εταιρίες αποφάσισαν να ακούσουν τα παράπονα των παικτών και δημιούργησαν μια νέα και πιο εμπλουτισμένη έκδοση του παιχνιδιού, το Street Fighter V: Arcade Edition, για το οποίο και θα μιλήσουμε σήμερα.


GAME MODESARCADE MODE (NEW): Το Arcade mode περιλαμβάνει συνολικά 6 διαφορετικά paths τα οποία βασίζονται σε προηγούμενα παιχνίδια της σειράς: 1) Street Fighter I (4 μάχες), 2) Street Fighter II (8 μάχες), 3) Street Fighter Alpha (10 μάχες), 4) Street Fighter III (6 μάχες), 5) Street Fighter IV (8 μάχες) και 6) Street Fighter V (11 μάχες). Κάθε path περιλαμβάνει διαφορετικούς χαρακτήρες και διαφορετικό αριθμό stages. Μάλιστα σε κάποια paths υπάρχουν bonus stages και extra challenges. Με την ολοκλήρωση κάθε path βλέπουμε ξεχωριστά character endings ανάλογα με τον χαρακτήρα που έχουμε χρησιμοποιήσει κάθε φορά.STORY: Το Story mode χωρίζεται σε 2 μέρη, το General Story και το Character Story. Το General Story διαδραματίζεται μεταξύ των γεγονότων των Street Fighter III και Street Fighter IV. Η εγκληματική οργάνωση Shadaloo, αρχηγός της οποίας είναι ο M.Bison, έχει βάλει σε εφαρμογή ένα μυστικό σχέδιο με την ονομασία “Operation C.H.A.I.N.S” το οποίο σχετίζεται με 7 τεχνητούς δορυφόρους, γνωστούς ως “Black Moons,” οι οποίοι μπορούν να προκαλέσουν μαζικές καταστροφές. Διάφοροι χαρακτήρες από τον κόσμο του Street Fighter, όπως ο Guile, η Chun-Li και ο Ryu θα χρειαστεί να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να κάνουν τα αδύνατα δυνατά έτσι ώστε να νικήσουν τον M.Bison και να αποτρέψουν τα διαβολικά σχέδιά του. Το Character Story έχει να κάνει με τα storylines του κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά. Συγκεκριμένα το storyline κάθε ήρωα περιλαμβάνει 4 stages τα οποία καλούμαστε να ολοκληρώσουμε. Με την ολοκλήρωση κάθε πίστας αυξάνεται το επίπεδο των χαρακτήρων μας, κερδίζουμε χρήματα και ξεκλειδώνουμε διάφορα items τα οποία στην συνέχεια μπορούμε να αγοράσουμε από το shop.CHALLENGES: Η συγκεκριμένη επιλογή περιλαμβάνει τις εξής υπο-επιλογές: 1) Trials – Εξασκούμαστε στα links και τα combos που μπορεί να πραγματοποιήσει ο κάθε χαρακτήρας, 2) Demonstrations – Από εδώ μπορούμε να συλλέξουμε χρήσιμες πληροφορίες για τις μάχες και το battle system του παιχνιδιού, ενώ παράλληλα μαθαίνουμε διάφορα tips για το πώς να μαχόμαστε καλύτερα, 3) Missions – Η επιλογή Missions περιέχει διάφορα objectives τα οποία μπορούμε να ολοκληρώσουμε με στόχο να κερδίσουμε ποικίλα rewards. Οι συγκεκριμένες αποστολές ωστόσο είναι διαθέσιμες για περιορισμένο χρονικό διάστημα κάθε φορά, 4) Extra Battle (NEW) – Πρόκειται για ένα καινούργιο special battle mode όπου κάθε φορά που ολοκληρώνουμε με επιτυχία έναν αγώνα επιβραβευόμαστε με exclusive premium costumes. Κάθε μήνα έχουμε πρόσβαση σε 4 challenges, ένα challenge δηλαδή την εβδομάδα, 5) Survival – Μέσα από αυτό το mode καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια σειρά από CPU αντιπάλους με στόχο να κάνουμε τον καλύτερο δυνατό χρόνο.

TEAM BATTLE (NEW): Πρόκειται για ένα offline mode το οποίο συναντήσαμε στο Ultra Street Fighter IV. Μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα ιδιαίτερα customize-able mode καθώς μας επιτρέπει να επιλέξουμε τον αριθμό των παικτών, το αν η χαμένη υγεία των χαρακτήρων θα αναπληρώνεται ή όχι κλπ. Στο Team Battle mode μπορούν να συμμετέχουν από 2 έως 5 παίκτες κάθε φορά οι οποίοι μάχονται ως Blue Team VS. Red Team. Μπορούμε να επιλέξουμε μεταξύ του Elimination format όπου ο νικητής διαγωνίζεται μέχρι να χάσει και του Best of Series format όπου η κάθε ομάδα διαγωνίζεται με σκοπό να κερδίσει πρώτη τα περισσότερα παιχνίδια.VERSUS: Μπορούμε να συμμετέχουμε σε Single ή Team Battles ενάντια σε κάποιον φίλο μας ή σε CPU αντιπάλους.NETWORK BATTLES: 1) Ranked Match – Καλούμαστε να έρθουμε αντιμέτωποι με άλλους κατόχους του παιχνιδιού ανά τον κόσμο με στόχο να κάνουμε την υψηλότερη βαθμολογία. Μετά από κάθε αγώνα εξασφαλίζουμε League Points (LP), 2) Casual Match – Κλασσικοί Casual αγώνες όπου δεν χρειάζεται να ανησυχούμε για την βαθμολογία μας και δεν κερδίζουμε LP και 3) Battle Lounge – Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα lobby και να οργανώσουμε μάχες με άλλους παίκτες (ούτε εδώ κερδίζουμε LP).TRAINING: Η επιλογή Training μας επιτρέπει να χειριστούμε όλους τους playable χαρακτήρες του παιχνιδιού έτσι ώστε να μάθουμε τόσο τις βασικές κινήσεις και επιθέσεις του καθενός, όσο και τις πιο θεαματικές-αποτελεσματικές επιθέσεις που μπορεί να πραγματοποιήσει ο κάθε χαρακτήρας.

ΜΑΧΕΣ – ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ

Σημαντικό χαρακτηριστικό του παιχνιδιού σε κάθε μάχη είναι ο EX Gauge, τον οποίο συναντήσαμε για πρώτη φορά στο Street Fighter III. Ο συγκεκριμένος μετρητής αυξάνεται κάθε φορά που ένας χαρακτήρας πραγματοποιεί κάποια επίθεση στον αντίπαλο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε για να ενισχύσει τις special επιθέσεις είτε για να πραγματοποιήσουμε super combos, τα οποία έχουν την ονομασία Critical Arts. Εκτός όμως από τον EX Gauge, εξίσου σημαντικό ρόλο σε κάθε αγώνα έχει και ο V-Gauge, ο οποίος αυξάνεται κάθε φορά που ένας χαρακτήρας δέχεται επίθεση.

Ο V-Gauge σχετίζεται με 3 τεχνικές, τα V-Skills, τα V-Reversals και τα V-Triggers. Τα V-Skills είναι ουσιαστικά special επιθέσεις, μοναδικές για τον κάθε χαρακτήρα, τα V-Reversals μας επιτρέπουν να χρησιμοποιούμε ένα μέρος του V-Gauge έτσι ώστε να πραγματοποιούμε counter επιθέσεις και τα V-Triggers απαιτούν ολόκληρο τον μετρητή V για να ενεργοποιηθούν και μας δίνουν την δυνατότητα να πραγματοποιούμε μια μοναδική και πανίσχυρη επίθεση η οποία διαφέρει μεταξύ των χαρακτήρων. Μάλιστα, η Arcade Edition διαθέτει 2 V-Triggers, σε αντίθεση με τον original τίτλο. Πριν από κάθε μάχη μπορούμε να επιλέξουμε ποια ικανότητα θέλουμε να μπορεί να ενεργοποιήσει ο χαρακτήρας μας στον επερχόμενο αγώνα. Τέλος κάτω από την μπάρα υγείας κάθε χαρακτήρα βρίσκουμε τον Stun Meter ο οποίος αυξάνεται κάθε φορά που δεχόμαστε συνεχόμενες επιθέσεις. Όταν γεμίσει ο συγκεκριμένος μετρητής τότε ο αντίστοιχος χαρακτήρας παραμένει αναίσθητος για ένα μικρό χρονικό διάστημα.


Ο βασικός χειρισμός των χαρακτήρων κατά τη διάρκεια κάθε μάχης είναι αρκετά εύκολος μιας και περιλαμβάνει μια Light, μια Medium και μια Heavy Attack, Low και Jump Attacks καθώς επίσης και Throw. Πέρα όμως από τις βασικές κινήσεις και επιθέσεις, σημαντικό ρόλο σε κάθε μάχη έχουν και οι special επιθέσεις που μπορεί να πραγματοποιήσει ο κάθε χαρακτήρας. Οι συγκεκριμένες επιθέσεις απαιτούν γρήγορα αντανακλαστικά τόσο από την άποψη του συνδυασμού πλήκτρων που χρειάζεται για να ενεργοποιηθούν όσο και από το πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να ενεργοποιηθούν κατά τη διάρκεια ενός αγώνα. Γενικά όσοι έχουν ασχοληθεί με fighting games δεν θα δυσκολευτούν ιδιαίτερα να μάθουν τους εκάστοτε χειρισμούς. Βέβαια δεν μπορώ να εγγυηθώ το ίδιο και για τους λιγότερο γνώστες του είδους, οι οποίοι πιθανότατα να χρειαστούν λίγο περισσότερο χρόνο και εξάσκηση μέχρι να “εγκλιματιστούν” στον χειρισμό του παιχνιδιού.


ΓΡΑΦΙΚΑ

Τα γραφικά του παιχνιδιού είναι πάρα πολύ ωραία με έντονα και ζωηρά χρώματα καθώς και με μεγάλη λεπτομέρεια στον σχεδιασμό των χαρακτήρων. Πολύ ωραία αίσθηση στο οπτικό κομμάτι προσφέρουν και τα graphic cutscenes που συναντάμε στα Arcade και Story modes. Αδιαμφισβήτητα ωστόσο το καλύτερο κομμάτι των γραφικών το βρίσκουμε στις special επιθέσεις κάθε χαρακτήρα οι οποίες έχουν αποδοθεί με εντυπωσιακό τρόπο, ενώ εξίσου όμορφο οπτικό αποτέλεσμα προσφέρουν και οι slow-motion επιθέσεις οι οποίες προσδίδουν ένα πιο ρεαλιστικό ύφος στο παιχνίδι.


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Το Street Fighter V: Arcade Edition έχει έρθει ξεκάθαρα για να καλύψει τα κενά του original τίτλου και να διορθώσει τα όποια προβλήματα υπήρχαν, προσφέροντας πλέον στους παίκτες την ολοκληρωμένη gaming εμπειρία που αναζητούσαν εξαρχής. Το παιχνίδι διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από game modes, τα οποία καλύπτουν όλα τα γούστα, είναι εφοδιασμένο με πανέμορφα γραφικά και επίσης ο χειρισμός του προσφέρει ακριβώς το επίπεδο δυσκολίας-πρόκλησης που αναζητούν οι λάτρεις των fighting παιχνιδιών. Αν λοιπόν δεν είχατε προσθέσει μέχρι τώρα το Street Fighter V στην συλλογή σας, με την κυκλοφορία της Arcade Edition θα έλεγα ότι έχει έρθει πλέον η στιγμή για να το κάνετε.

Σημείωση: Οι κάτοχοι του original τίτλου μπορούν να αποκτήσουν το περιεχόμενο της Arcade έκδοσης μέσω ενός free update το οποίο είναι διαθέσιμο.

Ανάπτυξη: Capcom / Dimps Έκδοση: Capcom Διάθεση: CD Media

The post Street Fighter V: Arcade Edition Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα