Παναγιώτοπουλος: Απάνθρωπες συνθήκες εργασίας στη Μανωλάδα

Ο υφυπουργός εργασίας Νίκος Παναγιωτόπουλος, με δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, έδωσε έμφαση στην απασχόληση κυρίως των ελλήνων εργαζόμενων στις αγροτικές εργασίες, προαναγγέλλοντας πρόγραμμα επιδότησης με αφορμή το περιστατικό στη Μανωλάδα Ηλείας το οποίο καταδίκασε.

«Στόχος μας να στηρίξουμε κυρίως τους έλληνες εργαζομένους στις αγροτικές εργασίες, όχι μόνο στη φράουλα και σε άλλα προϊόντα, με επιδότηση της απασχόλησης στην πρωτογενή παραγωγή.

Απευθυνόμαστε σε Έλληνες γιατί βιώνουν και την ανεργία» ανέφερε ο υφυπουργός.

Όταν διερωτήθηκε όμως αν θα υπάρξει ανταπόκριση, διευκρίνισε «Αν υπάρχει η ζήτηση και ξένοι να απασχολούνται στις συγκομιδές. Το ζήτημα είναι να είναι νόμιμη η εργασία».

Όσον αφορά την επίθεση σε αλλοδαπούς τόνισε ότι «η περίπτωση της Μανωλάδας είναι από τις πιο ακραίες. Είναι απάνθρωπες οι συνθήκες εργασίας θα δούμε σε βάθος το θέμα δεν θέλω να ισοπεδώσω».

Ο κ. Παναγιωτοπουλος υπογράμμισε ότι το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας, που απεστάλη στην περιοχή με εντολή του υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση, πραγματοποιεί έργο για την αντιμετώπιση φαινομένων μαύρης εργασίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα