Η κόρη σου θέλει να βάψει τα νύχια της; Τι να κάνεις;

13:53 2/3/2020 - Πηγή: iPop

Θέλει κόρη σου να βάψει τα νύχια της; Μην πανικοβάλλεσαι. Όλα τα κοριτσάκια επιθυμούν κάποια στιγμή να περιποιηθούν λίγο παραπάνω τα νύχια τους. 

Είναι λογικό να συμβαίνει αυτό. Το φαινόμενο είναι αρκετά συχνό ακόμα και στα κορίτσια μικρής ηλικίας. Οι γονείς φυσικά είναι σε δίλημμα κι αν σου έχει τύχει σίγουρα καταλαβαίνεις πώς είναι δύσκολο να αποφασίσεις, όταν σου ζητάει κόρη σου να βάψει τα νύχια της.

Τα περισσότερα κορίτσια θέλουν να μοιάσουν στις μαμάδες τους κι όταν τις βλέπουν να βάφονται με τα καλλυντικά

τους ή να περιποιούνται λίγο παραπάνω τα νύχια τους θέλουν να κάνουν ακριβώς το ίδιο. Προτού, όμως, αφήσεις την κόρη σου να βάψει τα νύχια της, πρέπει να έχεις στο νου σου τις συνέπειες.

Τι να κάνεις, λοιπόν, όταν σου ζητάει να βάψει τα νύχια της;

Μίλα μαζί της, ρώτα τη γιατί θέλει να τα βάψει και αν οι υπόλοιπες συμμαθήτριές της στο σχολείο τα έχουν βαμμένα. Άφησέ τη να σου μιλήσει και να σου πει τι σκέφτεται και στη συνέχεια εξήγησέ της πόσο μπορούν τα βερνίκια νυχιών να βάψουν την υγεία της από αυτή την ηλικία.

Unsplash/ pan xiaozhenΠοιες οι συνέπειες στην υγεία της κόρης σου;

Στα βερνίκια νυχιών περιέχονται μεταξύ άλλων τοξικές χημικές ουσίες, προκειμένου να κάνουν το χρώμα στα νύχια να διαρκέσει περισσότερο. Αυτές οι ουσίες, όμως, μόνο βλαβερές μπορούν να είναι για την υγεία κάποιου και πόσο μάλλον ενός παιδιού. Με τη χρήση βερνικιών από αυτή την ηλικία υπάρχει περίπτωση να εκδηλωθούν αλλεργικές αντιδράσεις.

Επιπλέον, μην ξεχνάς πως ο παιδικός οργανισμός βρίσκεται συνεχώς σε ανάπτυξη κι οτιδήποτε βλαβερό εισέρχεται στον οργανισμό απορροφάται κατευθείαν και συναγωνίζεται τα θρεπτικά συστατικά.

Αυτός είναι ο κίνδυνος στα βερνίκια νυχιών που αγνοούν όλες!

Πότε μπορεί να βάψει τα νύχια της;

Όσο μεγαλύτερη τόσο το καλύτερο φυσικά. Ωστόσο, για να μην είμαστε και υπερβολικοί, μετά το δημοτικό μπορεί να βάφει τα νύχια της πού και πού. Κι όταν λέμε πού και πού δεν εννοούμε συχνά ή ανά ΣΚ, αλλά σπάνια. Ιδανικά, βέβαια, το να αρχίσει να τα βάφει πιο τακτικά πρέπει να είναι μετά την ενηλικίωση για λόγους υγείας.

Διάβασε ακόμα:

Έτσι, θα σταματήσεις και τις πιο κακές συνήθειες του παιδιού σου

Photo: Unsplash/ Toa Heftiba

Το άρθρο Η κόρη σου θέλει να βάψει τα νύχια της; Τι να κάνεις; εμφανίζεται στο iPop.

Keywords
Τυχαία Θέματα