Νικητής έτσι κι αλλιώς ο Παναθηναϊκός

Χωρίς καμία πρόθεση να «γλυκάνω τη γεύση» από την πικρή ήττα του Παναθηναϊκού χθες στο Ο.Α.Κ.Α. από την Μπαρτσελόνα για τα play-off της φετινής Euroleague, τολμώ να πω πως η ελληνική ομάδα είναι ήδη νικήτρια στις καρδιές φίλων και οπαδών. Η σειρά των αγώνων οδηγείται σε 5ο παιχνίδι, στη Βαρκελώνη, μα ότι και αν συμβεί το τριφύλλι μπορεί μόνο θετικά αποτελέσματα να αποκωμίσει.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης, με τη συνεισφορά

του Δημήτρη Γιαννακόπουλου και των «διόσκουρων» Διαμαντίδη-Τσαρτσαρή, κατάφερε να παρουσιάσει ένα σύνολο αξιόμαχο, με ταυτότητα, δυσκολοκατάβλητο που πέτυχε την είσοδο στην 8άδα κόντρα στις προβλέψεις και αντιμετωπίζοντας κάθε αρνητικό γεγονός (τραυματισμούς, περιορισμένες επιλογές ρόστερ, αποχώρηση Καπόνο χωρίς διακαίωμα αντικατάστασης, κ.λ.π.). Ο «Άρτζι», σίγουρα μειονεκτεί στη σύγκριση με τον «ανυπέρβλητο» στους πράσινους φιλάθλους Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ωστόσο έχοντας να διαχειριστεί την επόμενη μέρα στον εξάστερο Παναθηναϊκό, με ένα αισθητά χαμηλότερο ποιοτικά σύνολο, πέτυχε να διεκδικεί από την Μπαρτσελόνα το εισιτήριο στο final four του Λονδίνου, στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς των αγώνων. Νίκη μέσα στη Βαρκελώνη, ανταγωνισμό στο καλάθι, στους 3 από τους 4 αγώνες, και φυσικά το δικαίωμα να καταθέσει ότι καλύτερο μέσα στο «Παλάου Μπλαουκράνα» προκειμένου να ολοκληρώσει το μεγάλο κόλπο.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης στο χθεσινό 4ο παιχνίδι έμεινε άποντος. Η αδυναμία του τριφυλλιού να του προσφέρει έναν ισχυρό αντικαταστάτη, την ώρα που θα χρειαζόταν να πάρει τις απαιτούμενες ανάσες στον πάγκο, φάνηκε πιο πολύ από ποτέ στο 2ο παιχνίδι στο Ο.Α.Κ.Α. Ο «Μητσάρας» δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Είναι ο μεγάλος αρχηγός. Αυτός που έδωσε μια παράταση και δύο νίκες στις προηγούμενες αναμετρήσεις. Αυτός που θα στηρίξουν πάνω του οι πράσινοι την πρόκληση της επόμενης Πέμπτης. Ο έτερος «παλιός», Κώστας Τσαρτσαρής είναι σίγουρο πως θα κατέβει διαφορετικός στην Ισπανία. Ξεκούραστος και αποφασισμένος, θα προσπαθήσει να παρασύρει, μαζί με τον Διαμαντίδη, τους συμπαίχτες του σε ακόμα μία θετική εμφάνιση.

Όλοι στο χώρο του συλλόγου αναγνωρίζουν τη μεγάλη προσπάθεια. Διοίκηση, τεχνική ηγεσία και κόσμος έχουν μόνο καλά λόγια να πουν, ο ένας για τον άλλο. Οι περισσότεροι παίχτες δεν έχουν βρεθεί σε παρόμοιες καταστάσεις. Είναι σίγουρο όμως πως αναμετρήσεις όπως αυτές απέναντι σε κολοσσούς του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τους γεμίζουν εμπειρία και τους ατσαλώνουν για τις επόμενες χρονιές. Είναι βέβαιο πως ο Παναθηναϊκός θα παλέψει «μέχρις εσχάτων» την άλλη εβδομάδα. Σε ένα ματς που μπορεί να τον φέρει σε ένα ακόμη final four. Ότι κι αν γίνει όμως κερδισμένος θα είναι σίγουρα. Ο κορμός υπάρχει. Μια, δυο προσθήκες, μελετημένες και η νέα χρονιά προδιαγράφεται σίγουρα καλύτερη.

Υ.Γ.: Η εικόνα ενός κατάμεστου Ο.Α.Κ.Α. είναι σίγουρα συγκλονιστική. Σε καμία περίπτωση όμως οι φίλαθλοι-πελάτες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ασέβεια ή να διακυβεύεται η ασφάλειά τους. Είναι πολύ επικίνδυνο ένα γήπεδο περίπου 19.000 θέσεων να προσπαθεί να «χωρέσει» 25.000+ κόσμο. Αυτό πρέπει να το επανεξετάσουν στη διοίκηση πριν συμβεί κάτι, θλιβερό για όλους.

Keywords
Τυχαία Θέματα