Ακραία ρητορική Tραμπ: «Αν δεν εκλεγώ η χώρα αντιμετωπίζει λουτρό αίματος» – Σύγκρινε τον εαυτό του με τον Αλ Καπόνε (Video)

Σε σχεδόν 90λεπτο παραλήρημα επιδόθηκε σε μια προεκλογική ομιλία στο Ντέιτον του Οχάιο, το Σάββατο (18/5), ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος κατέφυγε σε ακραία ρητορική για άλλη μία φορά κάνοντας λόγο για «λουτρό αίματος» εάν δεν κερδίσει τις εκλογές και μίλησε για τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η χώρα στα χέρια του Μπάιντεν.

Ειδικότερα, μίλησε για τις εκλογές

του 2020, τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού και την οικονομία των ΗΠΑ ενώ επιτέθηκε σε αρκετούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένης της Φάνι Γουίλις της εισαγγελέα της Ατλάντα που επέβλεπε την ποινική του υπόθεση στη Τζόρτζια.

Ενώ επιτέθηκε φυσικά και στον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, φτάνοντας μέχρι και σε φτηνό υβρεολόγιο, αφήνοντας υπόνοιες για το «τι θα σημαίνει η μη εκλογή του». Ο Τραμπ χαρακτήρισε τον Μπάιντεν μεγάλη απειλή για τη δημοκρατία των Ηνωμένων Πολιτειών λόγω της ανικανότητάς του και της χρήσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης για να καταφερθεί ενάντια στους πολιτικούς του αντιπάλους.

«Αν δεν εκλεγώ θα χυθεί αίμα παντού… αυτό θα είναι το λιγότερο. Θα έχουμε λουτρό αίματος στη χώρα».

«Ο Τζο Μπάιντεν είναι μία μεγάλη απειλή για τη δημοκρατία μας. Είναι μια τρομερή απειλή για τη δημοκρατία μας. Η ανικανότητά του είναι ο νούμερο ένα λόγος. Επίσης, χρησιμοποιεί το υπουργείο Δικαιοσύνης και το FBI για να κυνηγήσει τον πολιτικό του αντίπαλο που τυχαίνει να είμαι εγώ. Κι εμείς τι κάνουμε; Έχει εκτοξεύσει τους αριθμούς μου στο ταβάνι. Κάνε το μία ή δύο φορές ακόμη, τί θα έλεγες για ακόμη κάνα δυο διώξεις. Τζο, ανόητε π… γιε, ο ηλίθιος π… γιος».

Πρόσθεσε: «Έχω περισσότερες κατηγορίες από τον Αλ Καπόνε!» σχετικά με τον αριθμό των μηνυτηρίων εναντίον του.

Ο Τραμπ εγκαινίασε την ομιλία του επαινώντας τους ανθρώπους που εκτίουν ποινές στη φυλακή σε σχέση με την εξέγερση της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο, αποκαλώντας τους «ομήρους» και «απίστευτους πατριώτες» ενώ επαίνεσε το πνεύμα τους, υποσχόμενος να τους βοηθήσει εάν εκλεγεί τον Νοέμβριο.

Ο Τραμπ αποκάλεσε πολλές φορές τις εκλογές του 2020 «ψεύτικες» και «αποτέλεσμα νοθείας» σε ολόκληρη την ομιλία του. Στη συνέχεια άλλαξε το θέμα και μίλησε για τα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, λέγοντας ότι είναι κρίσιμο να σταματήσει η «εισβολή στη χώρα μας» και ότι θα «έστελνε τους παράτυπους μετανάστες πίσω στην πατρίδα» του εάν εκλεγεί. Ονόμασε τα σύνορα των ΗΠΑ τα «χειρότερα σύνορα στην ιστορία του κόσμου» και αποκάλεσε τους μετανάστες «τους πιο σκληρούς ανθρώπους που έχετε δει ποτέ».

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι εάν δεν κέρδιζε τις φετινές προεδρικές εκλογές, «δεν νομίζω ότι θα έχετε άλλες εκλογές ή σίγουρα όχι εκλογές που να έχουν νόημα». Υποστήριξε ότι «η 5η Νοεμβρίου θα είναι η πιο σημαντική ημερομηνία στην ιστορία αυτής της χώρας», αναφερόμενος στην ημερομηνία των προεδρικών εκλογών το 2024.

Στην ομιλία του, ο Τραμπ είπε ότι οι προοδευτικοί είναι «όλοι κακοί άνθρωποι» που «θέλουν να καταστρέψουν αυτή τη χώρα», αλλά είπε ότι αν εκλεγεί, αυτό δεν θα συμβεί.

Στο τέλος της ομιλίας, ο Τραμπ υποστήριξε ότι όσο ήταν πρόεδρος, είχε την πιο επιτυχημένη οικονομία στην «ιστορία του κόσμου», αν και αγνόησε το οικονομικό κραχ που προέκυψε από την πανδημία το 2020 ενώ ήταν ακόμη πρόεδρος. Υποστήριξε ότι εάν ο Μπάιντεν παραμείνει πρόεδρος, θα υπάρξει μια οικονομική κατάρρευση «ανάλογη με εκείνη που είδαμε το 1929».

Ο πρώην πρόεδρος είπε ότι θα καθαρίσει όλες τις πόλεις της χώρας που έχουν «καταληφθεί από το έγκλημα». Δήλωσε ότι ήθελε να τις μετατρέψει σε «όμορφους φάρους ελπίδας» και ότι θα συνεργαστεί με Δημοκρατικούς δημάρχους και κυβερνήτες για να το κάνει αν χρειαστεί.

Στο τέλος της ομιλίας του, είπε ότι την πρώτη ημέρα της προεδρίας του, θα υπέγραφε εκτελεστικό διάταγμα για την κατάργηση της ομοσπονδιακής χρηματοδότησης σε οποιοδήποτε σχολείο που προωθεί την «φυλετική θεωρία» και οτι θα κρατήσει τους άνδρες μακριά απο τα γυναικεία αθλήματα. Κάλεσε τους υποστηρικτές του να «ψηφίσουν όπως δεν έχουν ψηφίσει ποτέ πριν».

Δείτε την ομιλία Τραμπ:

Ειδήσεις σήμερα:

Πέθανε ξαφνικά 23χρονη στη Βέροια: Ξύπνησε με δύσπνοια και κατέρρευσε (video)

Μάνεσης: Αποκάλυψε πως τον διέγραψαν από την ΕΣΗΕΑ – «Επειδή είπα το αυτονόητο» (video)

Αιχμές του Νίκου Πλακιά για τα ΜΜΕ: Τα κανάλια δεν έδειξαν ούτε ένα λεπτό από την εκδήλωση για τα Τέμπη

Τραγωδία στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης: Νεκρός 35χρονος σε τροχαίο

Keywords
Τυχαία Θέματα