Μητσοτάκης – Μετρό Θεσσαλονίκης: Σε έξι μήνες η παράδοσή του στους πολίτες

Στην παρουσίαση της Μελέτης Ανάπτυξης του Μετρό Θεσσαλονίκης, στο Καραπάντσειο Πνευματικό Κέντρο έδωσε το παρών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος προανήγγειλε ότι «σε 6 μήνες θα παραδώσουμε το πιο σύγχρονο και το πιο όμορφο Μετρό». Όσον αφορά, δε, την επέκτασή του είπε ότι «τα δεδομένα θα μας δείξουν πού πρέπει να γίνουν τα επόμενα βήματα για το Μετρό» κάνοντας ειδική αναφορά στη βορειοδυτική Θεσσαλονίκη

που πρέπει να καλυφθεί με σύγχρονα μέσα μεταφοράς και την προτεραιοποίηση για να γίνει εκεί η επέκταση του Μετρό. Με αφορμή, δε, την παρουσίαση της μελέτης και ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι «δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το αποτύπωμα της Ευρώπης το βλέπουμε παντού και στη χρηματοδότηση του Μετρό και στη δυνατότητα να διεκδικήσουμε πόρους στο μέλλον».

Τόνισε, επίσης, ότι «οι διεκδικήσεις αυτές δεν γίνονται με προχειρότητα και ευχολόγια αλλά με δεδομένα και σχέδιο». Στο πλαίσιο αυτό ζήτησε «να μην το ξεχνάμε αυτό στις κάλπες του Ιουνίου όταν θα προσέλθουμε στις κάλπες για τις ευρωεκλογές. Να θυμόμαστε ποιο είναι το κόμμα που απέδειξε έμπρακτα ότι μπορεί να διεκδικεί χωρίς να φωνασκεί και να φέρνει έμπρακτα αποτελέσματα χωρίς να λαϊκίζει». «Με το καλό να βρεθούμε στα εγκαίνια του Μετρό Θεσσαλονίκης πριν το τέλος του έτους, πιστεύω ότι θα είναι μια στιγμή προσωπικής δικαίωσης» κατέληξε στον χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός.

Το σχόλιο για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Η ομιλία του πρωθυπουργού ξεκίνησε με σχόλιο για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου λέγοντας ότι «για τους λίγους δυσαρεστημένους υπάρχει μια ευκαιρία και στον τελικό κυπέλλου να φέρουν το κύπελλο στον Λευκό Πύργο». Όπως πρόσθεσε στο ίδιο πλαίσιο «οι δύσκολες αποφάσεις για τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος δικαιώθηκαν από τις εξελίξεις. Κλείσαμε τα γήπεδα, θεσμοθετήσαμε το ηλεκτρονικό εισιτήριο και παρά το γεγονός ότι το πρωτάθλημα κρίθηκε στην τελευταία αγωνιστική που μπορεί να αυξήσει τα πάθη, η συνολική εικόνα προσομοιάζει με ευρωπαϊκά γήπεδα. Και στο ποδόσφαιρο γινόμαστε σταδιακά Ευρώπη.

Επιχείρηση Βόρεια Ελλάδα

Όπως έγραφε το πρωί το protothema.gr, είναι προφανές ότι η επιμονή του κ. Μητσοτάκης σε νομούς της Βορείου Ελλάδος έχει ως στόχο και το «φρένο» σε διαρροές προς τα κόμματα στα δεξιά της ΝΔ. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα βρέθηκε σε Πιερία, Πέλλα και Ημαθία, περιοχές, όπου έχουν δυνατούς πυρήνες τόσο η Ελληνική Λύση όσο και η ΝΙΚΗ. Αντίστοιχη περίπτωση είναι και η Θεσσαλονίκη. Στην Α’ Θεσσαλονίκης, τα δύο αυτά κόμματα μαζί με τους Σπαρτιάτες άθροισαν πάνω από 18%, με τη ΝΔ να καταγράφει ποσοστό της τάξης του 35%, έξι μονάδες κάτω από τον εθνικό μέσο όρο.

Σημειωτέον, με την ίδια στρατηγική, με «καρφιά» στα δεξιά του και ανάδειξη των παρεμβάσεων για την καθημερινότητα των πολιτών, θα βρεθεί την Τρίτη (21/05) ο πρωθυπουργός σε τρεις ακόμα «δύσκολους» νομούς της Δυτικής Μακεδονίας, την Κοζάνη, τη Φλώρινα και την Καστοριά. Υπενθυμίζεται ότι στις περιφερειακές εκλογές εξελέγη περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας ο «αντάρτης» Γιώργος Αμανατίδης, ο οποίος όμως πλέον έχει επιστρέψει στις τάξεις του κόμματος και θα βρίσκεται στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα