Κλιμάκιο της διεύθυνσης εμπρησμών στο εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα στη Λαμία που καταστράφηκε από φωτιά - Νέες εικόνες

12:49 20/5/2024 - Πηγή: NewsIt

Το εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα στη Λαμία τυλίγεται στις φλόγες και καταστρέφεται ολοσχερώς. Η Πυροσβεστική προσπαθεί να διαπιστώσει πώς ακριβώς προκλήθηκε…

Τα αίτια και τις ακριβείς συνθήκες κάτω από τις οποίες προκλήθηκε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο που ετοίμαζε τα γεύματα τα οποία προκάλεσαν την τροφική δηλητηρίαση δεκάδων μαθητών δημοτικών σχολείων της Λαμίας, ερευνούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Πυροσβεστικής. Μάλιστα

με εντολή του αρχηγού του Σώματος στη περιοχή μετέβη κλιμάκιο της διεύθυνσης εμπρησμών, καθώς εξετάζεται σοβαρό το ενδεχόμενο πίσω από την ολοσχερή καταστροφή του να κρύβεται ανθρώπινος παράγοντας.

Παρότι ακόμα οι καπνοί από τη φωτιά στις κτιριακές εγκαταστάσεις της βιομηχανίας απαγορεύουν την εκκίνηση των ερευνών, ήδη έχει δοθεί η εντολή να διερευνηθεί και να εξιχνιαστεί κάθε πτυχή της υπόθεσης, η οποία ήρθε λίγες ημέρες μετά τη τροφική δηλητηρίαση δεκάδων μαθητών από τα σχολικά γεύματα που μοιράστηκαν στα σχολεία τους.

Η πυρκαγιά στο εργοστάσιο ξεκίνησε γύρω στις 21:30 χθες το βράδυ (19-05-2024) και γρήγορα επεκτάθηκε παντού. Το γεγονός αυτό μάλιστα έχει προκαλέσει πολλά ερωτηματικά στους άνδρες του πυροσβεστικού σώματος οι οποίοι έσπευσαν άμεσα στο σημείο και ρίχτηκαν αμέσως στη μάχη με τις φλόγες.

Το περίεργο είναι ότι φλόγες ξεπηδούσαν από διαφορετικά τμήματα του εργοστασίου και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική. Στο εργοστάσιο την ώρα που ξέσπασε η φωτιά δεν βρίσκονταν κάποιος εργαζόμενος, ενώ στους χώρους του υπήρχαν πολλές φιάλες υγραερίου αλλά και ψυγεία με φρέον τα οποία ευτυχώς δεν παραδοθήκαν στις φλόγες. Δείτε στις εικόνες του newsit.gr, την κατάσταση που επικρατούσε στο εργοστάσιο το πρωί.

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2024/05/fotia1.mp4

Αν κι αρχικά τις έρευνες προκειμένου να αποσαφηνιστούν τα αίτια που προκάλεσαν την πυρκαγιά την είχε αναλάβει το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής στη Λαμία, γρήγορα η υπόθεση άλλαξε χέρια. Με εντολή του αρχηγού του Σώματος κλιμάκιο διερεύνησης εμπρησμών έχει φτάσει στη ΒΙ. ΠΕ της Λαμίας, καθώς ερευνάται σοβαρά το ενδεχόμενο η φωτιά να έχει προκληθεί από ανθρώπινο χέρι.  

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2024/05/fotia2.mp4

Στο εργοστάσιο κατά τη διάρκεια της πυρκαγιάς συμμετείχαν 40 πυροσβέστες με 18 οχήματα, ειδικό βραχιονοφόρο αλλά και υδροφόρες από το δήμο Λαμίας.

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2024/05/fotia3.mp4

Πυροσβέστες προσπάθησαν να μπουν στο εσωτερικό του εργοστασίου προκειμένου να αποκλείσουν την πιθανότητα να βρίσκονται εγκλωβισμένοι εργαζόμενοι, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατόν εξαιτίας των συνεχόμενων εκρήξεων. 

To άρθρο Κλιμάκιο της διεύθυνσης εμπρησμών στο εργοστάσιο με τα σχολικά γεύματα στη Λαμία που καταστράφηκε από φωτιά - Νέες εικόνες δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα