Τα διεθνή ΜΜΕ για Σαμαρά & Ράπανο

Εκτενείς αναφορές κάνουν τα διεθνή ΜΜΕ, αναφορικά με την κατάσταση της υγείας του νέου πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά καθώς και του νέου υπουργού Οικονομικών, Βασίλη Ράπανου.
“Ο νέος πρωθυπουργός μετά την επιτυχημένη επέμβαση, λόγω της αποκόλλησης αμφιβληστροειδούς, στην οποία υπεβλήθη χθες, συνεχίζει να λαμβάνει ιατρική βοήθεια, ενώ του έχουν συστήσει ακινησία. Ο κ. Σαμαράς

αναμένεται να πάρει αύριο εξιτήριο από το Νοσοκομείο”, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Bild.

Και συμπληρώνει για τον Βασίλη Ράπανο:”Ο υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας εισήχθη στο Νοσοκομείο μετά από ένα λιποθυμικό επεισόδιο και μάλιστα την πρώτη ημέρα που επρόκειτο να αναλάβει τα νέα του καθήκοντα. Η κατάσταση της υγείας του έχει σταθεροποιηθεί ενώ η διάγνωση αναφέρεται σε οξεία κόπωση”.
To γερμανικό περιοδικό Focus σημειώνει:”Ο γιατρός του Αντώνη Σαμαρά συνέστησε στον νέο πρωθυπουργό μετά την επιτυχημένη επέμβαση στο μάτι στην οποία υποβλήθηκε χθες, να παραμείνει τουλάχιστον μια εβδομάδα σε ακινησία -πράγμα που σημαίνει ότι στην επικείμενη κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής, όπου το θέμα της διαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου αναμένεται να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα, ο κ. Σαμαράς δεν θα συμμετέχει.”


Όσον αφορά στο “λιποθυμικό επεισόδιο” του κ. Ράπανου το Focus τονίζει:
“Η ορκωμοσία του νέου υπουργού Οικονομικών, Β.Ράπανου αναβλήθηκε για ακόμη μια φορά καθώς οι γιατροί αποφάσισαν ότι θα πρέπει να συνεχίσει να βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση”.
Το Reuters επισημαίνει: “O Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος το Σάββατο υποβλήθηκε σε επέμβαση στο μάτι, δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 28-29 Ιουνίου”.

“Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός , Αντώνης Σαμαράς θα λείψει από την επικείμενη Σύνοδο Κορυφής, καθώς αναρρώνει μετά από την επέμβαση στην οποία υποβληθηκε για το μάτι του, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος”, αναφέρει το δημοσίευμα της ιστοσελίδας του BBC.

Keywords
Τυχαία Θέματα