To μνημόνιο «σκάστε και πληρώστε τόσα εδώ και τώρα» τελείωσε…

ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΡΤΖΗ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΣΚΑΣ

Ένα κόμμα που κυριάρχησε για 32 χρόνια, το ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε να έχει τόσους βουλευτές, όσα και τα χρόνια κυριαρχίας του. Από τους 170 περίπου κύλησε τόσο χαμηλά… Ο δεύτερος πόλος αυτών των δεκαετιών, η Νέα Δημοκρατία, κέρδισε την πρωτιά, αλλά με τρόπο τόσο οριακό ώστε να προκαλεί σύγχυση περί της πρωτιάς στον Γιάννη Πρετεντέρη και τους άλλους λειτουργούς του «συστήματος».

Ένα κόμμα που κουνάει στις συγκεντρώσεις του ακόμα σημαίες με… σφυροδρέπανο (έστω μια συνιστώσα του) αφήνει την Ευρώπη ανοιχτή, καθώς εκτοξεύεται από το 4% στο 27% σε έναν μήνα και με προοπτική να πάρει απόλυτη πλειοψηφία στις επόμενες εκλογές, εάν και  όποτε αυτές γίνουν, με την προϋπόθεση ότι τα «ελληνικά» υπουργεία θα διευθύνουν οι αποκρουστικοί «τύποι» με τα ονόματα Τόμσεν, Ράιχενμπαχ, Μαζούχ, Μαζούτ, Τεξάκοϊλ, Ζιμενσμπέργκ κ.λπ.

Πυλώνας εξουσίας
Ήρθαν τα πάνω κάτω στην Ελλάδα, θα πείτε… Όχι, βέβαια. Ο βασικός πυλώνας εξουσίας στη χώρα τα τελευταία 30 χρόνια, δηλαδή Πρετεντέρης, Τσίμας, Τρέμη κ.λπ., παραμένει ακλόνητος. Και όταν ο «εκτελεστικός βραχίων» του «συστήματος» παραμένει σε πλήρη λειτουργία, τότε μπορεί κανείς να μιλήσει για εσωτερικές αλλαγές ήσσονος σημασίας στο «σύστημα». Μετά τις εκλογές αποδείχθηκε, βέβαια, το μέγεθος του ψεύδους κάτω από το οποίο έχει ενταφιαστεί η Ελλάδα, αλλά αποδείχθηκε μόνο για εκείνους που διαβάζουν, βλέπουν, ακούν. «Οι τρεις πυλώνες του μνημονίου θα παραμείνουν ακλόνητοι, όλα τα άλλα συζητούνται» είπε ο καγκελάριος και η υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας. Και τους κατονόμασε: μεταρρυθμίσεις διοικητικές, εξυγίανση οικονομικών και ανάπτυξη. Λίγοι αντιλήφθηκαν ότι αυτό δεν είναι το μνημόνιο. Αυτά τα φληναφήματα θα λένε σε κάθε εκλογική αναμέτρηση και οι Έλληνες πολιτικοί.  Το μνημόνιο είναι το «σκάστε και πληρώστε τόσα τώρα».
Το γιατί να μη μάθουμε από πού τα χρωστάμε και σε ποιους περιλαμβάνεται στο τμήμα εκείνο του μνημονίου που έχει τον τίτλο «Σκάστε». Το ποιος θα πρέπει να πληρώσει και γιατί περιλαμβάνεται στο τμήμα του μνημονίου «Πληρώστε τόσα». Το πώς είναι δυνατόν να πληρωθούν τα αυθαίρετα προσδιορισθέντα ποσά άμεσα και από απένταρους περιλαμβάνεται στο τμήμα του μνημονίου με τον τίτλο «Πληρώστε τώρα όσοι θα σημαδευτείτε με το δάχτυλο των Τόμσεν, Ράιχενμπαχ κ.λπ. Αυτό το μνημόνιο, όπως προκύπτει από την απάντηση των Αυστριακών που εκπροσωπούν τη γερμανική κυβέρνηση, έχει τελειώσει. Η επιβεβαίωση, μάλιστα, του τέλους προήλθε από τους δύο Αυστριακούς αξιωματούχους, αλλά και τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών Βεστερβέλε, οι οποίοι μιλούσαν για χρονική επέκταση του προγράμματος και πέραν του… 2020.
Όπως αντιλαμβάνεται και ο πλέον αδαής και ανόητος, είναι άλλο πράγμα να απαιτεί κανείς 10.000 ευρώ από έναν πολίτη σε έναν μήνα και άλλο το ίδιο ποσό σε δέκα χρόνια. Μάλιστα, όλοι αυτοί οι αξιωματούχοι και πολλοί περισσότεροι ακόμα μιλούν για επαναπροσδιορισμό και των ποσών που πρέπει να πληρωθούν, αλλά και άλλων προβλέψεων του μνημονίου. Εντυπωσιακό είναι ότι τέτοια δήλωση μεταδόθ

Keywords
Τυχαία Θέματα