Συρία: Απελευθέρωση κρατουμένων – Ο εμφύλιος πόλεμος σε ΦΩΤΟ

Αντάρτες και μαχητές της Τζιχάντ στη Συρία απέκτησαν τον έλεγχο μιας μεγάλης φυλακής στο εμπόλεμο Aleppo από τις κυβερνητικές δυνάμεις, την Πέμπτη, απελευθερώνοντας εκατοντάδες κρατούμενους μετά από μήνες συγκρούσεων, σύμφωνα με ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ακτιβιστές.

Οι μαχητές κατέλαβαν την κεντρική φυλακή του Aleppo, ένα σωφρονιστικό κέντρο της κυβέρνησης. Το Aleppo είναι ένα σημαντικό μαχητικό μέτωπο στη συριακή σύγκρουση η οποία μαίνεται εδώ και σχεδόν τρία χρόνια. Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στη σύγκρουση και εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί

από τα σπίτια τους .

Ο ισλαμιστής ταξιάρχης Ahrar al – Sham και ο διασυνδεδεμένος με την Αλ Κάιντα al-Nusra Front πήραν τον πλήρη έλεγχο της φυλακής ώρες αφότου η αντιπολίτευση ανακοίνωσε ότι θα απελευθερώσει τους κρατούμενους.

Η φυλακή είχε κατ ‘εκτίμηση 3.000 κρατούμενους. Τουλάχιστον 800 γυναίκες ήταν μεταξύ των κρατουμένων, είπε ο ακτιβιστής Nazeer al – Khatib από την ομάδα ανταρτών, στο CNN .

Συγκρούσεις μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων και των ανταρτών ξεκίνησαν νωρίς την Πέμπτη αφότου οι αντάρτες πυροδότησαν μια βόμβα σε αυτοκίνητο μπροστά από ένα κτίριο του συγκροτήματος των φυλακών που στεγάζει τον συριακό στρατό, σύμφωνα με το Media Center του Aleppo.
Κυβερνητικά πολεμικά αεροπλάνα έριξαν βόμβες στην περίμετρο της φυλακής και τανκς πυροβολούσαν για να σταματήσουν τους αντάρτες με συνέπεια χιλιάδες θύματα, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.

The post Συρία: Απελευθέρωση κρατουμένων – Ο εμφύλιος πόλεμος σε ΦΩΤΟ appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα