ΤΟ ΔΝΤ δεν δίνει ακόμα ακριβή ημερομηνία επιστροφής της τρόικας

Μυστήριο εξακολουθεί να καλύπτει την ακριβή ημερομηνία επιστροφής των επικεφαλής της Τρόικας στην Αθήνα ακόμη και μετά τις δηλώσεις του εκπροσώπου ΔΝΤ, Τζέρι Ράις. Μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ο κ. Ράις δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Η αποστολή θα επιστρέψει σύντομα, όταν διευθετηθούν κάποια τεχνικά ζητήματα. Δουλεύουμε αδιάκοπα με την ελληνική κυβέρνηση και την ΕΕ γι’ αυτό το αποτέλεσμα».
Κληθείς να απαντήσει στην ερώτηση για το εάν

η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος «εγκυμονεί» εξελίξεις για το ελληνικό χρέος, ο κ. Ράις τόνισε: «Οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε ελάφρυνση του χρέους, εάν αυτό είναι απαραίτητο. Αυτό θα εξαρτηθεί από το κατά πόσον η Ελλάδα είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την τήρηση των δεσμεύσεων του προγράμματος. Αυτό θα σημαίνει ότι το χρέος θα μειωθεί στο 124% του ΑΕΠ το 2020 και σημαντικά κάτω από το 110% του ΑΕΠ μέχρι το 2022. Εφόσον η Ελλάδα υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του προγράμματός της, οι Ευρωπαίοι έχουν δηλώσει ότι θα παράσχουν βοήθεια στην Ελλάδα».
Στην διευκρινιστική ερώτηση για το «εάν αυτό είναι απαραίτητο», ο κ. Ράις απάντησε ότι «Η κατάσταση εξελίσσεται, θα πρέπει να ξαναδούμε τα νούμερα» τονίζοντας ωστόσο πως, «όσο η Ελλάδα εφαρμόζει το πρόγραμμα, η Ευρώπη έχει δεσμευθεί να τη στηρίζει».

Τέλος σε ερώτηση για το χρηματοδοτικό κενό του ελληνικού προγράμματος και τις δεσμεύσεις που ζητά το ΔΝΤ από την ευρωζώνη, ο κ. Ράις επισήμανε πως το θέμα αυτό θα εξεταστεί, όταν η αποστολή επιστρέψει στην Αθήνα, ξεκαθάρισε ωστόσο, για πρώτη φορά, πως οι Ευρωπαίοι εταίροι θα πρέπει να υποδείξουν συγκεκριμένο τρόπο, για το πώς θα καλυφθεί το κενό.

The post ΤΟ ΔΝΤ δεν δίνει ακόμα ακριβή ημερομηνία επιστροφής της τρόικας appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα