Πατέρας ζήτησε να δει στιγμές της ζωής του νεκρού γιου του από το Facebook (ΒΙΝΤΕΟ)

Ένα συγκινητικό αίτημα εξέφρασε στο Facebook ένας πατέρας που έχασε τον γιο του το 2012, ζητώντας να του παρέχει η εταιρεία το «βίντεο-αναδρομή» που κυκλοφορεί κατά κόρον τελευταία στο Facebook. Μόνο που ο Τζον Μπέρλιν ήθελε να δει το βίντεο με στιγμές της ζωής του νεκρού γιου του και όχι της δικής του.

Για

το λόγο αυτό, έφτιαξε ένα βιντεάκι και το ανέβασε στο YouTube, στο οποίο ζητούσε από το Facebook να φτιάξει αυτό το βιντεάκι για λογαριασμό του παιδιού του, καθώς ο ίδιος δεν είχε τους κωδικούς και άρα πρόσβαση στο προφίλ του.

«Ανεβάζετε αυτά τα ταινιάκια ενός λεπτού που όλοι μοιράζονται μεταξύ τους» είπε ο Τζον Μπέρλιν. «Πιστεύω ότι είναι φανταστικά» πρόσθεσε.

«Αυτό που θέλουμε είναι μόνο να δούμε αυτή την ταινία. Ξέρω ότι ζητάω πολλά, αλλά δεν με ενδιαφέρει» είπε ο άνδρας.

Η έκκλησή του προκάλεσε συγκίνηση και οδήγησε ραδιοφωνικό σταθμό να έρθει σε επαφή με το Facebook για να προωθήσει το αίτημα του πατέρα.

Τελικά, η εταιρεία απάντησε θετικά στο αίτημά του και δημιούργησε ένα βίντεο, για να μπορέσει ο Τζ.Μπέρλιν να «ξαναδεί» τον γιο του.

Πρέπει να σημειωθεί ότι, έπειτα από αυτό, το Facebook ανακοίνωσε ότι θα επανεξετάσει τον τρόπο διαχείρισης της απώλειας ενός αγαπημένου προσώπου.

Μάλιστα, λόγω του ότι στο παρελθόν η εταιρεία είχε δεχτεί επικρίσεις γιατί καλούσε χρήστες του Facebook να συνομιλήσουν με άτομα που δεν ήταν εν ζωή, η εταιρεία εφάρμοσε μία διαδικασία «μνήμης» για ανθρώπους που έχουν πεθάνει. Κάποιος μπορεί να στείλει πληροφορίες για τον θάνατο ενός ανθρώπου (όπως τη νεκρολογία του από την εφημερίδα) και το Facebook σταματά να εμφανίζει τον χρήστη δίπλα σε διαφημίσεις ή να υπενθυμίζει τα γενέθλια ενός ατόμου που έχει πεθάνει.

«Είπαν (από το Facebook) ότι θα κοιτάξουν πώς μπορούν να βοηθήσουν τις οικογένειες που έχουν χάσει τους αγαπημένους τους» δήλωσε ο Τζον Μπέρλιν.

«Αυτή η εμπειρία μας απέδειξε ότι υπάρχουν περισσότερα που μπορεί να κάνει το Facebook για να βοηθήσει τους ανθρώπους να τιμήσουν και να θυμηθούν τις ζωές των ανθρώπων που έχασαν» δήλωσε εκπρόσωπος της ιστοσελίδας στο BBC, αναφέροντας ότι μέσα στο επόμενο διάστημα, το Facebook θα προχωρήσει ξανά σε ανακοινώσεις για αυτό το θέμα.

The post Πατέρας ζήτησε να δει στιγμές της ζωής του νεκρού γιου του από το Facebook (ΒΙΝΤΕΟ) appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα