Νομικά θα κινηθεί για την απόλυσή του ο Λάουντρουπ

19:26 6/2/2014 - Πηγή: TNSite
Ο Δανός πρώην προπονητής της Σουόνσι, Μίκαελ Λάουντρουπ ζήτησε τη συνδρομή της Ομοσπονδίας Προπονητών της Premier League ώστε να μπορέσει να λάβει συμβουλές για το αν θα κινηθεί νομικά εναντίον της πρώην ομάδας του, η οποία των απέλυσε χωρίς -κατά τη γνώμη του- σοβαρό λόγο .

Παρόλο που η Σουόνσι είχε τέσσερις ήττες στα πέντε τελευταία της ματς και βρίσκεται μόλις δύο βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού ο πρώην τεχνικός της ομάδας εξεπλάγην για την απόλυσή του, αφού

κατά τον ίδιο η ομάδα ήταν εντός των στόχων της, αφού ήταν ακόμα μέσα στις διοργανώσεις του Κυπέλλου, αλλά και του Europa League.

Ο ίδιος ο Λάουντρουπ μέσω ανακοίνωσης, η οποία δημοσιεύθηκε από την Ομοσπονδία Προπονητών της Premier League αφήνει να εννοηθεί ότι θα κινηθεί νομικά εναντίον της πρώην ομάδας του.

«Είμαι βαθύτατα απογοητευμένος, που απολύθηκα από προπονητής της Σουονσι», είπε στην ανακοίνωση του ο Δανός τεχνικός.

«Ο τρόπος που συνέβη και η πρακτική που ακολούθησε η ομάδα, η οποία ουσιαστικά δεν μου έδωσε κανένα λόγο για την απόλυσή μου, με υποχρεώνει να λάβω περαιτέρω μέτρα. Φυσικά και έχω δεχτεί τη νομική συμβουλή της Ομοσπονδίας, η οποία έχει ήδη με έγγραφο της ζητήσει από την ομάδα επαρκής εξηγήσεις για την απόλυσή μου», προσέθεσε ο Λάουντρουπ.

«Μέχρι να λάβουμε μια απάντηση, δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο για τον τερματισμό της συνεργασίας μου με τη Σουόνσι, αλλά θέλω να αδράξω την ευκαιρία και να ευχαριστήσω τους φίλους της ομάδας για τη συνεχή υποστήριξή τους και να προσθέσω πως ήταν τιμή μου να είμαι προπονητής σε αυτό το μεγάλο κλάμπ», δήλωσε ο πρώην προπονητής της Σουόνσι.

«Φεύγω περήφανος για τα επιτεύγματα της ομάδας τους τελευταίους 20 μήνες και πιστεύω πως συνέβαλα στην εξέλιξη της Σουόνσι, όπως και οι προκάτοχοί μου Ρομπέρτο Μαρτίνεθ και Μπρένταν Ρότζερς.

Ενημερώθηκα από τους υπεύθυνους της ομάδας ότι δεν μπορώ να πάω στο προπονητικό κέντρο και να αποχαιρετίσω τους παίκτες μου κι έτσι υποχρεούμαι να το κάνω μέσω αυτής της δήλωσης. Ήταν φανταστικοί και η συνεισφορά τους, υπό τις δικές μου οδηγίες και του επιτελείου μου, ήταν βασική για τις επιτυχίες της ομάδας. Παρόλο που τα τελευταία αποτελέσματα της ομάδας ήταν απογοητευτικά, είμαστε ακόμα 12οι και διεκδικούμε το Κύπελλο και το Europa League», τόνισε ο Λάουντρουπ στην ανακοίνωσή του.

«Θεωρώ πως στο έργο μας, μας δυσκόλεψε η ατυχία μας με τους τραυματισμούς. Εύχομαι στη Σουόνσι τα καλύτερα για το πρωτάθλημα, το Κύπελλο και το Europa League», είπε ολοκληρώνοντας την ανακοίνωσή του ο Δανός τεχνικός.

Πηγή: sport-fm.gr

NewsBeast

Keywords
Τυχαία Θέματα