Ποιους «δίνει» ο Μιχάλης Ματαντός

Τα στελέχη της γερμανικής HDW/Ferrostaa «έδειξε» ο Μιχάλης Ματαντός σχετικά με το που κατέληξαν τα 80 και πλέον εκατομμύρια ευρώ που διακινήθηκαν μέσω των λογαριασμών του για την προμήθεια των υποβρυχίων.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του έδωσε όλα τα στοιχεία αυτών, ωστόσο υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν γνώριζε ακριβώς τους παραλήπτες των ποσών ούτε την ακριβή αιτιολογία, πολύ περισσότερο δε, δεν είχε ιδέα για μίζες, καθώς ακολουθούσε τους εντολές που του έδιναν.

Όπως υποστήριξε, από τα χρήματα αυτά περίπου 29 εκ. ευρώ ήταν οι δικές του αμοιβές για τις

συμβουλευτικές υπηρεσίες που παρείχε η εταιρία του ΜΙΕ, και τα υπόλοιπα δόθηκαν σε τρίτους.

Ο Μιχ. Ματαντός πάντως «καίει» και τον Σωτήρη Εμμανουήλ και τον Γιάννη Μπέλτσιο καθώς, παρόλο που ο πρώην επικεφαλής των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά ισχυρίστηκε στην απολογία του το αντίθετο, ο Ματαντός επέμεινε ότι η εταιρία INVECO στην οποία κατέληξαν 17 εκ. ευρώ του ανήκει ενώ για τον πρώην στενό συνεργάτη το υ Άκη Τσοχατζόπουλου επανέλαβε ότι κατ’ εντολή των γερμανών του έστειλε 1 εκατομμύριο. Αφήνει δε ανοικτό, τα χρήματα προς τον Μπέλτσιο να κατέληξαν στον Άκη Τσοχατζόπουλο, χωρίς όμως ο ίδιος να γνωρίζει κάτι .

Ο Μιχ. Ματαντός μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος με μόνο περιοριστικό όρο την καταβολή χρηματικής εγγύησης 500.000 ευρώ και όχι απαγόρευση ή εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα αν και είναι κάτοικος εξωτερικού, κάτι που δείχνει ότι η υπερασπιστική γραμμή που ακολούθησε μαζί με τους συνηγόρους του Αλέξανδρο Λυκουρέζο και Νίκο Πατεράκη, έπεισε κατά πολύ ανακριτές και εισαγγελέα.

The post Ποιους «δίνει» ο Μιχάλης Ματαντός appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα