Την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ζήτησε ο Πάνος Σκουρλέτης

Την παραίτηση του υπουργού Ναυτιλίας ζήτησε σήμερα ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης με αφορμή τις δηλώσεις του Μ. Βαρβιτσώτη για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι.

Ο Πάνος Σκουρλέτης κατηγόρησε τον Μιλτιάδη Βαρβιτσώτη ότι με νέες ραδιοφωνικές δηλώσεις έδωσε πολιτική και ηθική κάλυψη στα όσα συνέβησαν και οδήγησαν στον τραγικό πνιγμό των μεταναστών.

«Πώς μπορεί ένας τέτοιος υπουργός να παραμένει στη θέση του; Μήπως η παραμονή του δίνει το σήμα στις λιμενικές αρχές να δράσουν

με παρόμοιο τρόπο σε ανάλογες περιπτώσεις; Πέρασε έστω και προς στιγμήν από το μυαλό του υπουργού η παραίτηση; Το βέβαιο είναι πως ο κ. Βαρβιτσιώτης είναι πλέον έκπτωτος στη συνείδηση της κοινωνίας» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης τονίζοντας για μία ακόμη φορά πως «είναι χρέος ηθικό και πολιτικό γα τη χώρα το περιστατικό στο Φαρμακονήσι να σταθεί αφορμή για μια νέα μεταναστευτική πολιτική που θα διεκδικηθεί και στο ευρωπαϊκό πλαίσιο».

Οι δηλώσεις του υπουργού Ναυτιλίας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» που προκάλεσαν την αντίδραση του Πάνου Σκουρλέτη : «Αν θεωρεί κάποιος ότι για την εκτέλεση κάθε επιχείρησης που γίνεται στο Αιγαίο -και στην πλειοψηφία τους είναι πετυχημένες- για την αποτυχία μίας τέτοιας επιχείρησης υπάρχει πολιτική ευθύνη και ευθύνεται για την κατάληξή της ο υπουργός, είναι κάτι το οποίο νομίζω ότι μεταβάλει τα όρια της πολιτικής ευθύνης».

The post Την παραίτηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ζήτησε ο Πάνος Σκουρλέτης appeared first on Paraskhnio.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα