ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΣΤΗΝ Ν. ΚΟΡΕΑ;

Ένας πάστορας στην Νότιο Κορέα έχει αναλάβει την δράση «baby box», επί το ελληνικότερον «παιδί σε κουτί», όπου οι μητέρες αφήνουν τα νεογνά τους, που δεν μπορούν να αναθρέψουν και το τελευταίο διάστημα έχει αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός των φιλοξενούμενων.

 Όπως υποστηρίζει ο πάστορας, η αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου για τα εγκαταλελειμμένα παιδιά φροντίζει για την αυξημένη προστασία τους. Ήδη η Νότιος Κορέα

επιχειρεί να ενισχύσει τις προσπάθειες για αύξηση των υιοθεσιών από αλλοδαπούς υπηκόους και να φέρει σε επαφή τα εγκαταλελειμμένα νεογνά με τους υποψήφιους θετούς γονείς.

Ο νέος νόμος, ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή από τον Αύγουστο, έχει στόχο να ενισχύσει τις διαδικασίες υιοθεσίας με περισσότερη διαφάνεια. Συγκεκριμένα, ο νέος νόμος υποχρεώνει τους γονείς να εγγράφουν σε ένα μητρώο τα νεογνά τους στην περίπτωση που επιθυμούν να τα εγκαταλείψουν. Ωστόσο, ο νέος νόμος δεν «δουλεύει» και είναι ακόμη πολλά τα νεογνά, που έχουν εγκαταλειφθεί και δεν έχουν καταγραφεί, όπως δηλώνει ο Πάστορας Λι στο Reuters.

«Εάν δει κανείς τα γράμματα, που αφήνουν οι μητέρες, οι περισσότερες από αυτές δηλώνουν ότι τα εγκαταλείπουν γιατί δεν έχουν που αλλού να τα πάνε», εξήγησε ο Πάστορας.

Ο Πάστορας έχει αναλάβει την δράση «baby box» εδώ και τρία χρόνια και ενώ κατά μέσο όρο του «παραδίδονταν» περί τα πέντε νεογνά τον μήνα, με την εφαρμογή του νέου νόμου, τα εγκαταλελειμμένα νεογνά τον Αύγουστο έχουν αυξηθεί στα δέκα τον Αύγουστο και στα δεκατέσσερα τον Σεπτέμβριο.

Keywords
Τυχαία Θέματα