ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΛΑΝΤ ΜΕ ΤΗΝ ΕΒΡΑΪΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

Με εκπροσώπους της εβραϊκής κοινότητας συναντήθηκε το πρωί ο Φρανσουά Ολάντ, την ώρα που τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης μιλάνε για εξάρθρωση ισλαμιστικού δικτύου που συνδέεται με την επίθεση στο εβραϊκό παντοπωλείο. 

Μετά τη συνάντηση, ο Ολάντ δεσμεύτηκε για την πλήρη κινητοποίηση του κράτους στην προσπάθεια κατά όλων των τρομοκρατικών απειλών. «Η χώρα μας έχει την ανάγκη ενότητας, όχι διχασμού. Η αποστολή μου είναι να είμαι αμετακίνητος και ικανός στο να προάγω τις αξίες της δημοκρατίας», πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Χθες Σάββατο, στη διάρκεια επιδρομής στο διαμέρισμά του στο Στρασβούργο

η αστυνομία πυροβόλησε και σκότωσε τον κυριότερο ύποπτο της επίθεσης της 19ης Σεπτεμβρίου σε παντοπωλείο κόσερ στο προάστιο του Παρισιού, Σαρσέλ.

Ο 33χρονος Τζέρεμι Σίντνεϊ άνοιξε πυρ κατά των αστυνομικών όταν πήγαν να τον συλλάβουν τραυματίζοντας τον ένα ελαφρά. Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά και τον τραυμάτισαν θανάσιμα.

Τα δακτυλικά του αποτυπώματα βρέθηκαν στην χειροβομβίδα που χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση στο Σαρσέλ κατά την οποία τραυματίστηκε ένας άνθρωπος.

Ο Σίντνεϊ θεωρείται ένας από τους ηγέτες οργάνωσης ακραίων ισλαμιστών με έδρα την περιοχή του Παρισιού και τις Κάννες.

Έντεκα ύποπτοι συνελήφθησαν χθες στο Στρασβούργο, το Παρίσι και τις Κάννες, ενώ σήμερα η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνα σε διαμερίσματα στις Κάννες αλλά δεν προέβη σε συλλήψεις.

Κατά τις χθεσινές εφόδους της αστυνομίας βρέθηκε μια λίστα με εβραϊκές οργανώσεις στην περιοχή του Παρισιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα