ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΣΑΜΑΡΑ ΕΝΟΨΕΙ ΜΕΡΚΕΛ

Διαδοχικές συσκέψεις με κυβερνητικά στελέχη έχει ο Αντώνης Σαμαράς ενόψει της άφιξης την Τρίτη της Γερμανίδας καγκελαρίου στην Αθήνα

Στο επίκεντρο της συνάντησης με την Ανγκελα Μέρκελ άλλωστε, εκτός από τα δημοσιονομικά και το πρόγραμμα, οι διαβουλεύσεις για το οποίο μεταξύ Στουρνάρα και τρόικας

βρίσκονται σε εξέλιξη, θα βρεθούν και οι διαρθρωτικές αλλαγές.

Κατά τη συνάντηση που είχαν στο Βερολίνο οι δύο ηγέτες, η κ. Μέρκελ είχε δώσει στον Ελληνα πρωθυπουργό λίστα με σειρά εκκρεμοτήτων που θα έπρεπε να προωθήσει η ελληνική πλευρά και αφορούν την απελευθέρωση των επαγγελμάτων και το άνοιγμα των αγορών.

Το μεσημέρι της Κυριακής ο κ. Σαμαράς είχε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη, που άλλωστε λειτουργεί και ως σύνδεσμος μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, διατηρώντας στενές σχέσεις με τον εντεταλμένο της καγκελαρίας για την Ελλάδα, Γιόαχιμ Φούχτελ.

Διαρκείς είναι άλλωστε και οι τηλεφωνικές επαφές του πρωθυπουργού με το Γιάννη Στουρνάρα και άλλα κυβερνητικά στελέχη τόσο για τα μέτωπα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα όσο και την ατζέντα της συνάντησής του με την κ. Μέρκελ.

Keywords
Τυχαία Θέματα