ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΓΣΣΕ

Στις αρχές Απριλίου του 2013, τοποθετεί το υπουργείο Εργασίας την εφαρμογή του νέου μηχανισμού για τον υπολογισμό του κατώτατου μισθού στο ιδιωτικό τομέα, που «σε κάθε περίπτωση δεν πρόκειται να μειωθεί περαιτέρω», όπως επαναλαμβάνει ο Γιάννης Βρούτσης. 


Πλήρες χρονοδιάγραμμα για τη μετάβαση στο νέο σύστημα καθορισμού των κατώτατων αμοιβών δημοσιοποίησε το υπουργείο Εργασίας, εκτιμώντας πως η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα ψηφιστεί από τη Βουλή το αργότερο ως τα τέλη Ιανουαρίου και θα εφαρμοστεί στις αρχές Απριλίου.

«Η

χώρα έχει αναλάβει την υποχρέωση, ήδη από το Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους, να διαμορφώσει ένα νέο μηχανισμό καθορισμού κατώτατου μισθού σε εθνικό επίπεδο που, συμβαδίζοντας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο, θα παρέχει στο κράτος αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των κατώτατων αμοιβών στην οικονομία, ύστερα από διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους», δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γιάνης Βρούτσης επαναλαμβάνοντας παράλληλα πως «σε κάθε περίπτωση ο κατώτατος μισθός δεν πρόκειται να μειωθεί περαιτέρω».

Ο νέος μηχανισμός υπολογισμού ουσιαστικά θα αντικαταστήσει την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ο διάλογος με τους κοινωνικούς εταίρους για την τροποποίηση του ισχύοντος συστήματος έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Ιούλιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί ως το τέλος του Οκτωβρίου. Οπως εκτιμά το υπουργείο Εργασίας, η νομοθετική ρύθμιση θα είναι έτοιμη προς παρουσίαση πριν το τέλος του 2012.

Keywords
Τυχαία Θέματα