Σταθερά πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ

Στην πέμπτη θέση υποχωρεί το ΠΑΣΟΚ, πίσω από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, ενώ τρίτη φιγουράρει η «Χρυσή Αυγή».

Συγκεκριμένα στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε το χρονικό διάστημα 23-26 Νοεμβρίου, η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται έχει προβάδισμα 2,8% με ποσοστό 29% έναντι της ΝΔ που συγκεντρώνει ποσοστό

26,2%. Τρίτο κόμμα εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 12,4% και ακολουθούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 7,1%, το ΠΑΣΟΚ με 6,4%, η ΔΗΜΑΡ με 6,1% και το ΚΚΕ με 5,7%.

Ωστόσο, καταλληλότερος πρωθυπουργός παραμένει ο Αντώνης Σαμαράς με ποσοστό 46,4% και ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας με 31,7%.

Ο Φώτης Κουβέλης (47,3%) διατηρεί προβάδισμα στους δημοφιλείς πολιτικούς και ακολουθούν ο πρωθυπουργός, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η Αλέκα Παπαρήγα. Στις δύο τελευταίες θέσεις βρίσκονται ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Πρόωρες εκλογές ζητεί μόλις το 29,1% έναντι ποσοστού 64,5% που επιθυμεί η κυβέρνηση να ολοκληρώσει τη θητεία της.

Απαισιόδοξο εμφανίστηκε το κοινό ως προς την ανάκαμψη της χώρας, καθώς το 20,3% εκτιμά σε μία πενταετία, το 15.9% απαντά το 2020 και το 24,8% απάντησε «πολύ αργότερα».

Η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, που μεταφράζεται στο 76,7% θεωρούν ως μείζον πρόβλημα της οικονομίας την φοροδιαφυγή, για την οποία μάλιστα δηλώνουν πως δεν θα μειωθεί, καθώς δεν υπάρχει η αντίστοιχη πολιτική βούληση.

Επίσης, σε ποσοστό 59,5% οι συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση εκτιμούν πως μέσα στην επόμενη χρονιά δεν θα καταφέρουν να ανταποκριθούν στις φορολογικές τους υποχρεώσεις!

Εντυπωσιακό είναι το ποσοστό των οικογενειών που έχει άνεργο μέλος καθώς ανέρχεται στο 47,6%, ενώ το 77,4% απαντά ότι συρρικνώθηκε ο μισθός του την περίοδο της κρίσης.

Ένα ακόμα σημαντικό στοιχείο που δείχνει την ανασφάλεια που νιώθουν οι εργαζόμενοι είναι ότι το 60,2% πιστεύει ότι είναι πολύ πιθανό να χάσει τη δουλειά του μέσα στον επόμενο χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα