Προβλήματα και… διλήμματα για τον Φώτη Κουβέλη

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Ο Φώτης Κουβέλης έχει θέσει σε υπ’ αριθμόν 1 στόχο του να «προλάβει» το ΠΑΣΟΚ στη διαδικασία ανασυγκρότησης του χώρου της Κεντροαριστεράς. Στο πλαίσιο αυτό, το τελευταίο διάστημα επιδεικνύει κινητικότητα και, ήδη, έχει ανοίξει περπατησιά συνεργασίας με δύο πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ: τον Χάρη Καστανίδη και τον επικεφαλής της

«Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», Ανδρέα Λοβέρδο. Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ προγραμματίζει κι άλλες συναντήσεις και ήδη βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με την πρώην υπουργό, Άννα Διαμαντοπούλου -δεν αποκλείεται, μάλιστα, οι δυο τους να ξεκινήσουν τη σχετική συζήτηση περί συνεργασίας ως το τέλος της εβδομάδας.

Κενό στρατηγικής

Ωστόσο, οι κινήσεις Κουβέλη φαίνεται πως δεν είναι αρκετές προκειμένου να «αποσυμπιέσουν» το βαρύ κλίμα που επικρατεί στην Αγίου Κωνσταντίνου εδώ και δύο μήνες. Ολοένα και περισσότερα στελέχη της ΔΗΜΑΡ διαπιστώνουν «κενό στρατηγικής» στις κινήσεις Κουβέλη, ενώ κάποιοι εξ αυτών κάνουν λόγο για αντιφάσεις: «τί δουλειά έχει ο Καστανίδης με τον Λοβέρδο; Όποιος έχει μείνει πολιτικά άστεγος, θα έρθει εδώ;», διερωτάται, σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις του, κορυφαίο στέλεχος της ΔΗΜΑΡ, που «βλέπει» πίσω από τις κινήσεις του Φώτη Κουβέλη «αγωνία για την επιβίωση του κόμματος».
Πάντως, προσώρας ουδείς προτίθεται να αμφισβητήσει είτε τον Φώτη Κουβέλη, είτε τη στρατηγική του. Εξάλλου, συνεργάτες του προέδρου της ΔΗΜΑΡ προϊδεάζουν ότι «ακόμη μένουν πολλά να γίνουν» και αφήνουν να εννοηθεί ότι ο κ. Κουβέλης επιφυλάσσει εκπλήξεις στους -εσωκομματικούς και μη- επικριτές του.

Keywords
Τυχαία Θέματα