Νέα κόντρα ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ λόγω …Καμμένου

Οι δηλώσεις του επικεφαλής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου και οι δημόσιες προτροπές του για λιντσάρισμα του Χρήστου Πάχτα, οδήγησαν αφενός στην έντονη αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη (για την οποία σας έχει ήδη ενημερώσει από χθες το matrix24.gr), αφετέρου σε εισαγγελική παρέμβαση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως είχε άλλη άποψη. Ναι μεν χαρακτήρισε την αναφορά του κ.Καμμένου

ως «πολιτικά ακραία και άστοχη», ωστόσο έσπευσε να σχολιάσει τη «σπουδή» της εισαγγελίας να ασκήσει δίωξη εναντίον του μετά από σχετική προτροπή του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «γεννά ερωτήματα». Κάλεσε δε, εκ νέου τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να καταδικάσει την επίθεση μελών της Χρυσής Αυγής σε μέλη του ΚΚΕ.

Ο σχολιασμός, προκάλεσε δυσαρέσκεια στην Χαριλάου Τρικούπη, που με μία κατά μέτωπον επίθεση πλέον ζητούσε να μάθει αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά να ασκηθεί δίωξη κατά των στελεχών της Χρυσής Αυγής ή να μην ασκηθεί δίωξη στον «κυβερνητικό του εταίρο» για την προτροπή σε άσκηση βίας. «Πόσο δύσκολο είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει κάθε πράξη βίας, κάθε προτροπή σε πράξεις βίας, κάθε εγκωμιασμό της πολιτικής και κοινωνικής βίας», αναρωτιόνταν οι επιτελείς του ΠΑΣΟΚ, φροντίζοντας να …θυμίσουν το καθʼ όλα ανοιχτό ενδεχόμενο κυβερνητικής σύμπραξης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξαρτήτων Ελλήνων, παρά τις εκατέρωθεν δηλώσεις περί «στροφής» στην πολιτική του ενός ή του άλλου.

Την ίδια ώρα, άλλωστε, η Χαριλάου Τρικούπη, είχε ήδη φροντίσει να κάνει σαφή τη θέση της απέναντι στην Χρυσή Αυγή, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλία για κοινή δράση των κομμάτων του συνταγματικού τόξου απέναντι στο φαινόμενο ανόδου της Χρυσής Αυγής και κυρίως υπέρ της προστασίας του πολιτεύματος, του Κοινοβουλίου και των πολιτών. Η πρόταση μάλιστα έγινε με τον πλέον επίσημο τρόπο, με επιστολή του γραμματέα της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Ρήγα προς τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ζητώντας την άμεση σύγκληση των γραμματέων των ΚΟ του συνταγματικού τόξου σε σύσκεψη για το θέμα.

Με δήλωσή του νωρίτερα, ο επικεφαλής του τομέα Επικοινωνίας του κόμματος Δημήτρης Καρύδης, είχε φροντίσει να ξεκαθαρίσει τα …αισθήματα του κόμματος απέναντι στη Χρυσή Αυγή. «Κανένα δημοκρατικό κόμμα δεν μπορεί να κλείσει τα μάτια στους τραμπουκισμούς και τις παρακρατικές συμπεριφορές της Χρυσής Αυγής», είχε πει, προσθέτοντας πως «πέραν των εσωκομματικών τακτικών και των διαφορών που μπορεί να υπάρχουν για το πώς χειριστήκαμε την κρίση, πρέπει όλοι μαζί να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτές οι καταστάσεις θίγουν τον πυρήνα της δημοκρατίας και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε». Έτσι, αφενός, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να εγκαλέσει το ΠΑΣΟΚ για μη καταδίκη τέτοιων πρακτικών, αφετέρου, θα πρέπει να απαντήσει στο κάλεσμά του…

Keywords
Τυχαία Θέματα