Περιμένοντας τις επόμενες δημοσκοπήσεις

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Στην Κουμουνδούρου εκτιμούν ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βγει κερδισμένος από τις ομιλίες και τις εμφανίσεις του στη ΔΕΘ. Μάλιστα, προβλέπουν ότι, εκτός απροόπτου, στις επόμενες σφυγμομετρήσεις ο ΣΥΡΙΖΑ δε θα έχει πάρει απλώς το προβάδισμα, αλλά και μία «καθαρή» διαφορά σε σχέση με τη ΝΔ. Ιδιαίτερη σημασία δίνουν, κυρίως, στο πολιτικό άνοιγμα που πραγματοποίησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ

σε στελέχη εκτός κόμματος και στην προαναγγελία του πως εάν σχηματιστεί κυβέρνηση της Αριστεράς, θα αξιοποιηθούν «ικανοί, άξιοι και έντιμοι».
Επίσης, στο επιτελείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περιμένουν να διαπιστώσουν πώς εισέπραξαν οι πολίτες το γεγονός ότι ο Αλέξης Τσίπρας έθεσε ως στόχο του ΣΥΡΙΖΑ την αυτοδυναμία.

Κινήσεις διεύρυνσης

Η παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ αντιστοιχήθηκε με τα «αγκάθια» που εντόπιζαν εδώ και καιρό στην Κουμουνδούρου: δηλαδή, τη χαμηλή πρόσβαση της Αριστεράς στη δεξαμενή των κεντροαριστερών ψηφοφόρων, την έλλειψη απάντησης στο ερώτημα «με ποιους θα κυβερνήσετε, αφού όλοι το αποκλείουν» και την συγκράτηση αριστερών ψηφοφόρων που έχουν ενδεχομένως «παγώσει» με την στροφή του ΣΥΡΙΖΑ προς τον ρεαλισμό.
Για το λόγο αυτό, ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε ανοιχτός να συζητήσει και να συνεργαστεί και με άλλες πολιτικές δυνάμεις, εμφανίστηκε ήπιος έναντι της ΔΗΜΑΡ, ενώ επιχείρησε να υπερβεί το έλλειμμα δυνητικών συνεργασιών του ΣΥΡΙΖΑ θέτοντας ως στόχο του κόμματός του την αυτοδυναμία. Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε και στην εξαγγελία του πως, αν η κυβέρνηση της Αριστεράς πιεστεί και συναντήσει «τοίχο», τότε θα αποτολμήσει την μονομερή παύση πληρωμών.

Keywords
Τυχαία Θέματα