Σας πήραμε φλουρί κωνσταντινάτο…

«Oι διεργασίες που στοχεύουν στην σύγκλιση του κεντρώου και κεντροαριστερού χώρου δεν είναι στην κατεύθυνση της ενιαίας έκφρασης του χώρου αυτού. Οι διαφαινόμενες φυγόκεντρες συσπειρώσεις και οι εκφράσεις του τύπου «τοξικό ΠΑΣΟΚ» ή «κομφορμιστές της Αριστεράς» αφαιρούν αντί να προσθέτουν και διαιρούν αντί να πολλαπλασιάζουν τις προσπάθειες», σημειώνει ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, καυτηριάζοντας έτσι τη στάση αφενός της ΔΗΜΑΡ, αφετέρου του πρώην πρωθυπουργού

Κώστα Σημίτη.

Παρομοιάζοντας την όλη προσπάθεια, όπως γίνεται σήμερα, με το παιδικό παιχνίδι «σας πήραμε φλουρί κωνσταντινάτο», δηλαδή το ποιος/α θα πάει πού, υποστηρίζει πως δεν έχει κανένα νόημα.

Σημειώνει πάντως, πως η προσπάθεια μετατόπισης τόσο της ΝΔ όσο και του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο όσο προσχηματική και να είναι –όπως λέει- ταυτόχρονα με την πόλωση που καλλιεργούν, κάνουν ακόμη πιο επιτακτική την ανάγκη της συγκρότησης ενός ενιαίου πολιτικού πόλου στον ενδιάμεσο χώρο.

«Η γεωγραφική κατάληψή του από τις δυνάμεις της πόλωσης, λόγω της αδυναμίας συνεννόησης των δυνάμεων του κέντρου και της κεντροαριστεράς, θα αποβεί μοιραία για την χώρα», σημειώνει, τονίζοντας πάντως προς όλους πως στις σημερινές σκληρές πολιτικές συνθήκες, «δεν υπάρχει χώρος για περισσότερους από έναν πόλο». Και όπως συνηθίζει να λέει, «στην πορεία αυτή δεν περισσεύει κανείς και καμία».

Keywords
Τυχαία Θέματα