ΦΟΥΝΤΩΝΕΙ Η ΔΙΑΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΥΡΩΟΜΟΛΟΓΑ

Συνεχίζεται η κόντρα στους κόλπους της Ε.Ε. για τα ευρωομόλογα. Στο μέλλον παραπέμπει το θέμα η Κομισιόν. Σθεναρό όχι από τη Γερμανία. Στη γραμμή Ολάντ πλησιάζει και η Ιταλία.

Ο διάλογος προς την κατεύθυνση της «πιθανής εισαγωγής» ευρω-ομολόγου, με βάση τις προτάσεις της έκθεσης που θα καταθέσει ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Ε.Ε. Χέρμαν Βαν Ρομπέι, πρόκειται να συνεχισθεί, αλλά ατενίζοντας «το μέλλον, σε χρονική στιγμή που ακόμη δεν έχει προσδιορισθεί», υποστήριξε σήμερα η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Πία Άρενκιλντε-Χάνσεν.

Η

ίδια ανακοίνωσε ότι ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι θα καταθέσει τον Ιούνιο έκθεση «για μία μέθοδο εργασίας προκειμένου να εμβαθύνουμε την οικονομική και νομισματική ένωση».

Η έκθεση αυτή θα συνταχθεί «με τη στενή συνεργασία» του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, του διοικητή της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του προέδρου του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, πρόσθεσε.

Εμμένει στην άρνηση η Μέρκελ

Από την πλευρά της, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ επανέλαβε σήμερα ότι «δεν έχει κανένα νόημα να βασίζουμε τα πάντα στα ευρωομόλογα ή σε μέσα που μοιάζουν αλληλέγγυα» και τα οποία το μόνο που θα κάνουν είναι «να επιδεινώσουν την κρίση»

Μιλώντας σε συνέδριο, τόνισε ότι η κρίση στην Ευρωζώνη «δεν θα λυθεί με ένα θαυματουργό φάρμακο, αλλά με το κόστος μεγάλων κόπων» δημοσιονομικής λιτότητας και διαρθρωτικών αλλαγών.

Ζήτησε δε να «μην αρχίσουμε να ξοδεύουμε περισσότερα απ’ όσα κερδίζουμε».

Ευρωομόλογο και σύντομα βλέπει ο Μόντι

«Η Ιταλία βλέπει πολύ ευνοϊκά τα ευρωομόλογα, η υιοθέτηση των οποίων δεν πρόκειται να αργήσει ιδιαίτερα», τόνισε ο Ιταλός πρωθυπουργός, προσεγγίζοντας ολοένα και περισσότερο τη γραμμή του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του, στην Ρώμη, με τον Τσέχο ομόλογό του, Πέτρ Νέκας, ο Μάριο Μόντι σημείωσε ότι «κάθε τι που θα χρησιμεύσει στην προετοιμασία των ευρωπαϊκών χωρών για το μέλλον τους, διαμέσου μιας εντατικής δραστηριότητας αποτελεσματικών επενδύσεων, πρόκειται να ενθαρρυνθεί από την Ιταλία».

Keywords
Τυχαία Θέματα